dinsdag 18 september 2012

Zaterdag 15 september2012 - dag van vertrek en aankomst


De wekker loopt om 4.45 uur af, het is nog donker buiten. We hebben genoeg tijd, onze vriend Leen komt ons om kwart voor 6 ophalen. We werken het gebruikelijke ritueel af, wassen, aankleden en ontbijten. De laatste restanten gaan in de vuilnisbak en dan  nog een laatste check en gaan we lopend naar beneden. Arjan heeft gisteren de koffers al naar beneden gebracht met de lift. Nu dus met de handbagage via de trap naar beneden, stel je voo dat je vast blijft zitten in de lift !

Onze taxi rijdt om  half 6 voor.  Koffers inladen en rijden maar. We staan binnen een uur op Schiphol. Het is altijd fijn om in het weekend te vertrekken, lekker rustig op de weg. Na een hartelijk afscheid lopen we de vertrekhal in.

We hadden gisteren geprobeerd  om in te checken via internet,  maar dar lukte niet. We proberen het opnieuw met assistentie via een machine, maar het lukt weer niet. We worden doorverwezen  naar een speciale balie ( van KLM), waar we netjes geholpen worden.

We krijgen de instapkaarten Amsterdam - Dublin en gelijk voor Dublin - Orlando.

De stoelen hadden we al vastgezet met onze boeking. (9b en 9c) We lopen door de paspoortcontrole en kopen eerst nog een krantje (tekegraaf) en gaan dan aan de koffie en thee. We kunnen hier ook internetten, dus nog even de mail gecheckt.

Na een uurtje lopen we naar gate 28, deze is aan het eind van de pier.

Ons vliegtuig arriveert rond half 9,  het boarden begint om 9 uur, als iedereen zit gaat het vliegtuig richting een noordelijke baan, hiervoor moeten we bijn een kwartier rijden.

Wij heben stoelnrs  9 b en 9 c, dit zijn 2 stoelen naast elkaar, net voor de exit row. Een nadeel is, dat we geen raampje hebben en dat de stoeln niet naar achteren kunnen. Deze zullen we dus niet meer boeken, rij 10 is beter ! Het is gelukig maar een vluchtje van een uur en een kwartier. Na de landing zijn we snel uit het vliegtuig, nu dus zoeken waar we naar toe moeten. Het is een aardig eindje lopen, maar we volgen gewoon de borden connected fligts. Na de 1e safty check komen we bij de us immigraton. Een vriendelijke ambtenaar scant onze paspoorten en vraagt of het onze koffers zijn, die hij ons op een tv scherm laat zien, zo, dat gaat hier relaxed aan toe ! Na nog wat vingerafdrukken en foto's mogen we doorlopen. Daarna nog een safty check en we kunnen bij de gate plaatsnemen.

Er is een uur tijdsverschil tussen Nederland en Ierland,  (het is in Ierland  vroeger). Ons  vliegtuig vertrekt rond  13.00  uur Ierse tijd.

Op deze vlucht hebben we stoelen bij de exit row, ( nr 11a en 11b) dus heel veel beenruimte ! We hebben hier 7,50 euro per stoel voor bij moeten betalen, echt een koopje als je dat vergelijkt met de economy plus prijs bij United ...

Het  cabinepersoneel  is hel vriendelijk en behulpzaam.  Na een uurtje komen ze rond mer drankjes, geen blikjes, maar ze schenken gewoon uit flessen en we krijgen er natuurlijk een klein zakje pretzels bij.  Ook bij de pretzel fabriek hebben ze nieuwe smaken ingevoerd, deze smaakten naar souer cream en chives, heerlijk ! Het valt ons op, dat alles groen is bij Aer Lingus, de zakjes pretzels en ook de drinkbekertjes ...
 
We landen om 16.32 uur op Orlando airport, na een kwartiertje taxien komen we aan de gate.
Wij zitten lekker bij de uitgang, dus zijn wij er als eersten uit. Nu richting de bagageband nr.25
Onze vrienden Gerard en Jose staan ons al op te wachten. Ook maken we nog eeven snel kennis met onze huurders Anja en Harry, die vandaag uit ons huis gegaan zijn en nog een paar dagen naar New York gaan. Altijd weer leuk om een gezicht bij de namen te krijgen. We praten even bij en gaan dan richting de koffers. Dit duurt voor Orlando  erg lang... maar uiteindelijk plukken we ze van de band en gaan op weg naar de parkeergarage. 
Goh, wat heerlijk dat het nog licht is. Rond kwart over 6 rijden we  de oprit van ons huis op.  Zo, we zijn thuis. Onze huurders hebben onze woning opgeruimd en schoon achtergelaten. Ik maak alleen het bed even op met onze eigen kussens en lakens.  Ook pakken we de koffers uit, ben je lekker bezig en blijf je wakker !  na een uurtje lopen we even naar onze vrienden op nummer 100, zij zijn gisteren gearriveerd en gaan morgen cruisen. We drinken gezellig een kopje koffie, waarna we rond 9 uur naar huis lopen. Rond half 10 gaat het licht uit..... 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 


2 opmerkingen:

  1. Pfffft...fijn om te horen dat jullie ook zo lekker met AL hebben gevlogen. Wij zitten op rij 1 voor de korte en met zijn tweetjes op rij 11 (A en C...waar is B..??) voor de lange vlucht. Helemaal top dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een koopje, €7,50 voor exit rows ! En jullie zijn er dus weer, snel bijlezen ;-) !

    BeantwoordenVerwijderen