woensdag 25 april 2012

Zondag 15 april t/m zaterdag 21 april 2012 - de laatste dagen ...

Zondag 15 april. We hebben een koffie afspraak in Clermont. We rijden via de 192 en de 27 naar het villa park Orange Tree. Onder het genot van de koffie met koek zetten we ons gesprek van gisteren voort. Ook krijgen we een rondleiding in hun villa. Het is een groot huis, met 5 slaapkamers en 4 badkamers. Erg mooi. Jammer genoeg geen foto's gemaakt. Maar voor de liefhebbers, de eigenaar heeft een mooie  website .
Jan heeft gisteren een Ipad gekocht en er worden wat wetenswaardigheden, tips en trucs uitgewisseld,  zo leer je van elkaar. Ook krijgen de mannen Facetime aan de praat. Helemaal top. Na een paar gezellige uurtjes rijden we op ons gemak terug naar huis. Nu een andere route, die toch wel langer was. ' s Middags lekker een paar uurtjes in de zon op de bedjes. Rond 7 uur arriveren onze loge's. Ze vlogen vandaag vanuit Amsterdam naar Londen met British Airways en vanaf Londen naar Orlando met Virgin. Ze hadden nog nooit zo'n goede vlucht gehad, het toestel zat maar voor de helft vol en ze kregen zomaar heerlijke ruime zitplaatsen aangeboden. Een voordeel van deze vlucht is de vroege aankomsttijd in Orlando. Bij de koffie met appeltaart kletsen we gezellig bij, maar we maken het niet te laat, het was voor hen een lange dag.

Maandag 16 april. Onze vertrekdag komt nu toch wel akelig dichtbij. De laaste klusjes worden gedaan. Het zwembadwater wordt nog even ter controle bij Pinch-a-Penny gebracht, de garage wordt opgeruimd en het gras krijgt een maaibeurt. Ja, dit zijn zo maar een paar klusjes die ik zo opnoem... Dit moet een huiseigenaar allemal doen voor vertrek. Vrijdagavond staan onze eerste huurders van dit seizoen alweer op de stoep en moet alles er spic en span uitzien. Ik ruim ook de kleding weg, deze gaan in kledinghoezen en plastic boxen de ownerscloset in. We nemen alleen wat nieuwe aankopen mee naar Nederland. Ons bezoek moet nog een beetje bijkomen van de reis en ze moeten ook wennen aan al die zon, ja dat was in Nederland wel anders toen ze vertrokken, het was er nat en koud. We houden heerlijk siesta in de zon op de bedjes.



Dinsdag 17 april. We gaan vanmorgen met z'n 4en naar de Florida Mall. Leen koopt bij JCPennys een mooi donkerblauw kostuum met een bijpassend overhemd met stropdas. Zo kan hij als meneer gaan cruisen.
Ze gaan zaterdag in Frt Lauderdale de boot op voor een 14 daagse cruise in de zuidelijke Caribbean, hierna komen ze terug in Frt Lauderdale en gaan met hetzelfde schip richting Amsterdam. We zijn heel erg benieuwd hoe dit zal bevallen, zo'n Transatlantische oversteek. In november maken ze via Barcelona de oversteek naar Miami.
We hebben voor vanavond een afspraak met Joke en Gerrit, zij halen ons rond 6 uur op. Joke is zondag jarig, maar ja dan zijn wij  naar huis, dus we vieren het wat eerder. We gaan eten bij Olive Garden, mmmmmm. Ook wel een van onze favoriete restaurants. En natuurlijk hoort er bij een verjaardag een kodootje. Ik heb lang moeten nadenken wat ik voor Joke zou kopen, want ja, ze shoppen zo veel, dus hebben ze natuurlijk alles al ! Maar na lang zoeken en nadenken vond ik een geschikt kado, handdoekklemmen. Gelukkig had ze deze nog niet en ze was er erg blij mee.
Na het eten hebben ze ons thuis gebracht en uiteraard hebben we nog even een after dinner koffie gedaan.












Woensdag 18 april. Een dag, waarop ik voor het laatst wat shop. Henny en ik gaan nar de Loop en gaan via Jc Penny's, Kohls, BedBad&Beyond,  Ross, TJMax, Ulta na een paar uur naar huis, uiteraard met de nodige aankopen. De koffers worden ingepakt en gewogen, waar komen die kilo's toch vandaan ?. . 's Middags gaan we lekker lunchen met zijn 4en bij de Golden Coral. Hierna houden we het rustig, lekker in de zon op de bedjes.








Donderdag 19 april. Al het werk zit er op, vandaag houden we het rustig. In de middag worden we verrast door een flinke bui, nou dat is lekker voor het gras !  We maken de restanten uit de koelkast op en voor het avondeten halen we heerlijk een gegrild kippetje bij de Walmart, gebakken aardappel partjes en appelmoes erbij en de makkelijke maaltijd was geslaagd.





Vrijdag 20 april. Dag van vertrek.....
We staan rond half 8 op, ik  maak ons bed op,  want wij hebben voor ons zelf een matrastopper en een lakenset en sprei, die de kast ingaat. Onze loge's vertrekken na ons, Leen brengt ons eerst naar de luchthaven.  Het huis wordt vandaag schoongemaakt, dus we hoeven niet te gaan dweilen of de douche te soppen, dus lekker relaxed nemen we onze laatste douche en kleden ons aan rond 10 uur. Oei, dat valt niet mee, lange mouwen en een lange broek en dichte schoenen.
We nemen afscheid van Henny en  vertrekken rond kwart voor 11 richting de luchthaven. We zwaaien Leen uit en lopen dan de vertrekhal in. Het gewicht van onze koffers wordt goedgekeurd door een grondstewardess en daarna kunnen we inchecken. Dat gaat niet echt soepel, want de machine kent ons niet ....met wat hulp spuugt het apparaat uiteindelijk toch onze instapkaarten uit. We kunnen vertrekken, niet dat we het jammer gevonden hadden hoor om te blijven.
We eten en drinken eerst nog wat voor de naar de gate gaan. Het is fijn, dat je gratis wifi hebt op de luchthaven van Orlando. Zo komen we  de wachttijd wel door. Het boarden begint redelijk op tijd en voor we er erg in hebben zitten we in de lucht. Gelukkig zijn de voorspelde thunderstorms nog even uitgebleven en hebben we een rustige vlucht naar Chicago. Onze vlucht naar Amsterdam heeft een uurtje vertraging, maar deze tijd wordt wel weer ingehaald, doordat we windje mee hebben. Toen we op onze plaatsen gingen zitten (22J+K) zagen we dat het economy plus plaatsten waren, nou daar hadden we niet op gerekend, maar was wel lekker dus. Ik had van een huurder tabletten tegen de jetlag gekregen, hiervan moest je er na het opstijgen een innemen en daarna iedere 2 uur een. We hebben dit braaf gedaan en ja of ze nu echt helpen of dat het tussen je oren zit, ik heb sinds tijden weer eens heerlijk geslapen tijdens de vlucht. De bekende beef of chicken kwam ook langs, nou ik deze keer de kip en Arjan het rundvlees. Het smaakte prima. Het ontbijt bestond uit een soort vruchtenbroodje en yoghurt. Gelukkig hadden we nog een heerlijke bruine boterham met kaas in onze tas.
Rond half 10 stonden we op Schiphol, nog even een kwartiertje taxien en we konden eruit, op naar de bagageband, waar het wachten begon.
Na een klein half uurtje hadden we de koffers en liepen we richting de aankomsthal. Onze vriendin Nel stond al buiten te wachten. Gauw onze jassen aan en hup richting huis.






We kunnen terugkijken op een geweldig fijn verblijf in Florida. Het weer was heerlijk, goede temperatuur en weinig koude dagen of regen.
Langs deze weg wil ik alle lezer bedanken voor hun reacties, was heel leuk om iedere ochtend weer te lezen.
Onze volgende reis staat al weer gepland,   15 september 2012 vliegen we met Aer Lingus van Amsterdam naar Dublin en vandaar naar Orlando.
Of ik weer een weblog bij ga houden weet ik nog niet,  ik ben eigenlijk een beetje uitgeschreven, dus misschien sla ik een keertje over. Sinds 2007 houd ik een weblog bij, mijn verslagen van onze reizen in 2007 t/m 2011 kun je lezen via http://www.snoeijgoesusa.weblog.nl/


Wij wensen iedereen een fijne warme zomer in Nederland toe en wellicht tot ziens .....




7 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke laatste week zeg, lijkt me zalig om je kleding voor een gedeelte daar te laten, scheelt toch weer een hoop gezeul met dingen die je mee neemt maar eigenlijk nooit draagt;-)
    Ook wel heerlijk dat je niet je hele huis hoeft te soppen, maar dat je het allen netjes hoeft achter te laten.
    Prima plannen voor September, en logisch dat je dan niet weer zit te wachten op een blog (wel jammer voor de lezers;)
    Succes met het weer hier.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooie afsluiting van een mooi verblijf, denk ik zo. En bloggen...ik weet het ook niet hoor. Het is aan de ene kant zo leuk om te doen en om te lezen. Aan de andere kant ben je wel een beetje gebonden en afhankelijk van wat er allemaal te melden is. Maar met een foto van een appeltaart en een verslagje aan de Sweet Tomatoes zijn veel mensen toch ook weer erg blij. Wij wel, in ieder geval!

    Geniet van de zomer, groetjes van Lidy & Ton

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou Ina, dank je wel voor al je leuke en mooie verhalen. Wat een heerlijk idee dat jullie thuis van thuis er in september weer is. Wij tellen hier nog een maandje of 2 af en dan mogen wij weer een paar weken gaan genieten van al dat moois.
    Ook voor jullie een fijne zomer en misschien tot de volgende keer,
    Groetjes, Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat het bloggen op een gegeven moment genoeg is maar wij hebben toch een beetje kunnen meegenieten in de koude wintermaanden en hebben dat met veel plezier gedaan.
    Hopelijk is de zomer hier ook een keer lekker dan kunnen jullie in september zo weer door met het genieten van het lekkere weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow, is weer voorbij gevlogen ! Heb weer met veel plezier meegelezen !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ook ik heb met plezier (soms met wat vertraging) lekker meegelezen. Begrijpelijk dat het lastig is om elke keer wat te schrijven, zeker als je 3 maand daar zit. Hopelijk krijgen we hier een heerlijke zomer, zodat je zo van zon tot zon kunt doorrollen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Arjan & Ina
    Sorry dat we niet eerder gereageerd hebben maar ja jullie weten hoe het gaat hier druk druk
    We hebben heerlijk genoten van Coral Cay en we vonden het super gezellig die keren met jullie dat we uit eten zijn geweest dit is zeker voor herhaling vatbaar in September.
    Ook voor ons zit het er op de koffers staan gepakt en we gaan nu voor de laatste maal (deze keer) naar boven naar de masterbedroom.
    We spreken elkaar in Holland

    BeantwoordenVerwijderen