zondag 1 april 2012

Woensdag 28 maart t/m zondag 1 april 2012 - onze laatste weken breken aan ..

Nu onze vertrek datum in zicht komt, houden wij ons in de ochtenduren bezig met de laatste grote schoonmaakklussen. Zo hebben we het terras en het pooldeck stevig met gloor en luiwagen onder handen genomen. 's Middags lonken de bedjes en wij vinden het dan ook te warm om iets te doen.... Ja, zo krijg je steeds meer begrip voor de levensstijl van mensen in warme landen...

alles aan de kant ....



ook de stoelen worden gepoetst

Woensdagmorgen rijden we naar onze doehetzelfzaak Lowe, we schaffen een nieuw ligbed aan.
Van een van de bedden is het liggedeelte gescheurd en om ongelukken te voorkomen moet er toch maar een nieuw exemplaar komen.

hier verkopen ze echt alles op doe-het-zelf- gebied 

over kleur valt te twisten !

oh, wat een mooie zitmaaiers ...

Woensdagmiddag  zijn we  gezellig met onze buurtjes Frank en Lottie wezen eten  bij de Golden Coral. Speciaal senioren tarief: $ 6,99 incl.een drink, wel moet je voor 15.00 uur binnen zijn, nou daar zorgden wij wel voor ! Voor dit bedrag kun je zelf niet gaan koken, er is volop keus aan het buffet, van salade, vis, kip tot de lekkerste toetjes. Het is erg druk, veel senioren profiteren van dit voordeel.

Arjan maait wekelijks het gras, ook bij onze vrienden van nummer 100. Deze week was het daar de laatste keer, hun managementburo neemt het maaien per 1 april weer over.

Zaterdagmiddag zijn we een eindje gaan fietsen, langs de 192, ik had nog een paar kleine dingetjes nodig bij de $deal winkel nodig. Hetis ongeveer een half uurtje fietsen, maar we hebben op ons gemak de route door Single Creek regionail Park genomen, toen we eenmaal bij de winkel waren, trok de lucht dicht en pakten donkere wolken zich samen. Oei, daar komt een donderbui..... We fietsen snel naar huis, als we net binnen zijn breekt de bui los, het regent en onweert ongeveer een uurtje,mwel is er na de bui meer wind en is het behoorlijk afgekoeld. Het was hard nodig deze bui, want het heeft al in tijden niet geregend.

Zondag, tot onze verbazing ligt er een krant op de oprit, ons abonnement is volgens ons al beeindigd, maar misschien is dit nog niet bij de krantenbezorger doorgedrongen. We halen het krantje maar gauw binnen, dit bespaart ons een ritje naar de Walmart. We speuren de folders grondig door, maar vinden niet echt iets van onze gading. Het ziet er naar uit dat het vandaag een warme dag wordt, we besluiten dan ook om rond kwart over 9 op de fiets richting Celebration te gaan. We fietsen er ongeveer 5 kwartier over, we rijden langs de 192, op het voetpad. Wel fietsen we tegen het verkeer in, hierdoor kun je het afslaand verkeer goed zien, want de gemiddelde Amerikaanse automobilist is niet gewend aan fietsers die deelnemen aan het verkeer. Dus zelf opletten is het devies.
Ter gelegenheid van Pasen hebben de bomen in Celebration een paars lintje, tjonge hier moeten kilometers lint gebruikt zijn, over verspillingen gesproken ... In het centrum van Celebration is op zondag een kleine markt, waar ook fruit verkocht wordt. Onze voorraad sinaasappelen is bijna op, en we willen onze dagelijkse dosis vitaminen niet missen. We kopen een zak valencias, een kwart bushel, voor $ 6,00. Een halve bushel kost hier $ 10,00 ; bij de sinaasappelboomgaard betaalden we hetzelfde bedrag, maar we moesten er zeker een uurtje voor rijden met de auto. Dus voor de liefhebbers van verse jus, op naar Celebration op zondag. Op ons gemak fietsen we terug langs de 192, we zien veel kleine, oude motelletje, opvallend is, dat er bijna altijd auto's staan. Zou de economie hier al wat herstellen? Ook worden oude gebouwen afgebroken en zijn ze toch weer iets nieuws aan het bouwen. Onderweg kijken we bij de Citruswinkel, hoe hier de prijzen liggen, nou, hier betaal je dus het dubbele als in Celebration, even doorrijden dus !
We nemen een short cut via  de afslag Zeven Dwergen, het is een leuke fietsroute, lekker rustig, met mooie bomen langs de route. Via een kijkje op Coral Cay rijden we terug naar huis.

Het is inmiddels kwart over 12 en we hebben  30 km op de teller staan. Tijd voor de bedjes en het zwembad !

Onderstaand wat foto's gemaakt tijdens ons fietstochtje.










5 opmerkingen:

  1. Heerlijk fietstochtje. Grappig die baard en puntmuts (we noemde hem Paulus) was ons herkenningspunt om linksaf naar Cane Island te gaan. Jullie hebben nog ruim twee weken, lekker hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben toch wel een beetje jaloers op jullie leventje zo, een beetje schrobben, wat zonnen, een stukje fietsen.
    Als ik hier heb geschrobd en op mijn fiets stap dan moet ik bijna een skipak aan zo is de temperatuur omgeslagen!
    Geniet dus nog maar lekker van de laatste weken en neem alsjeblieft de zon mee hierheen;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja voor jullie zit het er haast op maar voor ons komt het er aan.
    We zien elkaar volgende week.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat klinkt dat toch heerlijk om zo je eigen ding te kunnen doen en alles zo lekker op het gemak. Wij hebben altijd de neiging om zoveel mogelijk in 3 weken te stoppen!!
    Have Fun!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen