woensdag 11 april 2012

Zondag 8 april t /m dinsdag 10 april 2012 - een Paasfietstocht en appeltaart

We staan op Paaszondag rond 8 uur op, zo 's ochtends vroeg is het heerlijk om buiten op het terras te ontbijten. We gaan geen eieren zoeken, maar stappen rond 9 uur op de fiets. We gaan proberen om naar de outlet mall bij Lake Buena Vista te fietsen. Als we bij het kruispunt Bass Road/192 wachten op het verkeerslicht, valt ons op dat het behoorlijk druk is op de weg. Pasen is voor veel Amerikanen een vakanntie week of weekend en de Disney parken zijn dan favoriet. We steken de 192 recht over en fietsen via Coral Cay en de Seven Dwarfs Lane naar de 192, we fietsen tot aan het kruispunt 192/Poinciana Blvd, hier gaan we rechts af, langs deze weg kunnen we fietsen op het voetpad, op de weg fietsen vinden we echt te gevaarlijk.We komen uiteindelijk bij de 535 uit, hier gaan we naar links via het voetpad, we kunnen inmiddels de winkels aan de overkant van de weg zien. Het laatste stukje doen we lopend, want het voetpad houdt plotseling op. We zijn natuurlijk de enige "shoppers" die per fiets naar de winkels komen ! We fietsen eerst helemaal het winkelcentrum over, want achteraan is de Tommy Hilfiger winkel. Nou, zo vroeg in de ochtend is het niet druk en we kunnen op ons gemak rondneuzen. Na een uurtje hebben we het wel gezien hier en fietsen op ons gemak via dezelfde route terug naar huis. Er staat dan 22 km op de teller !
Na zo'n fietstochtje is het heerlijk om 's middags lekker op de bedjes in de zon te liggen en af en toe eens af te koelen in het zwembad.

2e Paasdag - hier in de States is dit een gewone maandag. We rommelen dan ook een beetje rond en in het huis Ik maak even snel een appeltaart, die ik morgenochtend zo de oven in kan schuiven. Vanmiddag gaan we met de huurders van nummer 100 eten bij Sweet Tomatoes, zij hebben daar nog nooit gegeten en vinden het een aanrader ! Lekker al die verse salades en soepen ! Op de terugweg naar huis laten we hen nog even ons townhome op Coral Cay zien. Vanavond komen er nieuwe huurders uit Nederland, we zetten een welkomspakketje voor hen klaar.

Dinsdag 10 april - ik zet om 7 uur de appeltaart in de oven , want ik lees op het weblog van onze huurders dat ze al om 6 uur op waren. Nou dan zullen ze rond 10 uur wel trek hebben in koffie met appeltaart. Ik bel hen toch nog even rond 9 uur. Ja, ze komen er aan ! Het is leuk om Gerrit en Joke weer te spreken.  Zij komen ook al zoveel jaren in Florida. Onder het genot van warme appeltaart met slagroom en koffie kletsen we gezellig over van alles. We spreken gelijk af om donderdag met ze te gaan lunchen bij de Golden Coral, ook al komen ze al jaren in Florida, daar zijn ze nog nooit wezen eten ! De rest van de de dag genieten we van de zon en het zwembad. Wil je Gerrit en Joke volgen tijdens hun verblijf op Coral Cay, lees dan hun weblog







6 opmerkingen:

  1. Ik heb zo het vermoeden dat je maar weinig fietsers bent tegen gekomen onderweg;-), het voordeel is natuurlijk dat je geen enorme lading tassen mee kan nemen!
    Prima appeltaartje hoor, je verwend je huurders wel moet ik zeggen;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sportief blogje hoor; 22 kilometer en...met gevaar voor eigen leven toch op de plek van bestemming geraakt! Je krijgt wel energie van zoveel appeltaart....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk hoor die fietstochten van jullie en dan weer lekker aan de appeltaart, life is good!
    Groetjes José

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja ze praten er nog over twee op de fiets in Lake Buena Vista.
    De appeltaart was inderdaad super en een welkomst pakket hebben we in al die Jaren nog nooit meegemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Grappig hoor, ook in Florida lekker fietsen naar alles.
    Is echt Nederlands volgens mij maar hoe kan het ook anders met overal al die mooie fietspaden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geniet van de laatste week. Het fietsen im Nederland is dan wel veiliger, maar het weer hè.

    BeantwoordenVerwijderen