zondag 11 december 2011

Dinsdag 6 december t/m zondag 11 december 2011 - Een 6 in een bericht

Het is inmiddels zondag 11 december en het laatste berichtje van ons blog was van 5 december, misschien dachten onze lezers, dat we met Sinterklaas mee vertrokken waren naar Spanje, maar nee hoor we zitten nog steeds in Kissimmee.
Er gebeurt alleen niet echt veel om over te schrijven, we hebben nog steeds heerlijk weer hier, de temperaturen varieren van 20 tot 30 graden, wel zijn de nachten nu wat kouder, maar dat is heerlijk om te slapen.
We zijn inmiddels al voorbereidingen aan het treffen voor ons vertrek a.s. vrijdag 16 december.
Het terras en de stoelen en ligbedden hebben een schoonmaakbeurt gehad en ook binnen krijgt alles nog eens een extra poetsbeurt.
De citrusboom van onze buren hangt vol met pommelo's, een soort grote grapefruit. In oktober hebben we zo'n pommelo geproeft, maar toen smaakte het voor geen meter, we proberen ze nu opnieuw en het vruchtvlees is nu sappiger. Het is wel een hele toer om zo'n vrucht te ontleden, hij heeft een hele dikke schil en ook de vellen moeten verwijderd worden, maar dan is het een heerlijk hapje vol vitamientjes.
Woensdag zijn we met onze buurtjes Frank en Lottie wezen lunchen bij de Golden Corral, hier kun je echt lekker eten voor weinig geld, vooral als je gebruik kunt maken van senior aanbieding ( 60+).
En het maakt het niet uit of er jongere mensen in het gezelschap zijn, iedereen betaalt de seniorprijs van ongeveer 7 dollar per persoon.
De rest van de dagen hebben we thuis gegeten, onze voorraad voedsel begint al aardig te slinken, nog even en de muizen liggen dood voor de koelkast !
Zaterdag heb ik een echte Hollandse appeltaart gebakken. Onze overburen komen half in de middag even bijpraten en natuurlijk de appeltaart proeven. Nou, Dick had nog nooit zo'n heerlijke appeltaart gegeten en wilde graag nog een stukje bij het tweede kopje koffie. Ik ga het recept voor Babe vertalen, dan kan ze met Kerstmis "Dutch Appelpie" serveren. Ze gaan dinsdag voor 3 weken terug naar huis, met het vliegtuig, om Kerstmis te vieren met de familie. Ze komen de eerste week van januari weer terug naar Kissimmee.
Vandaag dus zondag, we lezen  tijdens het ontbijt de krant met de folders en Arjan kijkt via de computer naar de voetbalwedstrijd Feijenoord - Utrecht. Hij heeft een prima ontvangst, wel gek hoor zo 's morgens vroeg een voetbalwedstrijd kijken.  Rond een uur of 11 pakken we de fietsen en gaan via de  Bass Road, door het Shingle Creek Park naar de 192.  We fietsen vandaag naar het  Lake Tohopekaliga ( de slapende tijger). We bolgen de 192 tot Hoagland blv en vervolgens fietsen we langs de schietbaan van de politie, langs Kissimmee Gateway Airport en de Kissimmee Golf Club. De Hoagland blv is een hele drukke weg, we proberen danook als we een  woonwijk zien een rustige weg te nemen. Hier rijden we echt door de oude en arme woonwijken van Kissimmee. Na een tijdje komen we aan de rand van het meer, hier staan veel auto's met trailers erachter, de vissers zijn met de bootjes het meer op.  Het is een behoorlijk groot meer, we zien geen bootje ......
We fietsen via het oude centrum van Kissimmee, naar de 192. Via het voetpad langs de 192 fietsen we veilig terug naar Country Creek; 2 uur en 21,5 km staan op de teller.


een hele klus zo'n pommelo ontleden

Vers van de boom

een appeltaart volgens het recept van Koopmans

de schietbaan



de golfbaan

een klein vliegtuigje gaat landen
Lake Tohopekaliga

voor de vissers onder ons, vanuit hier kun je vistochtjes op het meer maken
Het monument of States in het centrum van Kissimmee



een kruispunt in het centrum van Kissimmee





5 opmerkingen:

  1. Gelukkig we dachten hier ook al die zijn meegenomen.
    Bij ons zaten de muizen op hun knietjes te bedelen ze waren nog niet dood,want er liep nog wel eens een kakkerlak door de villa.
    Kunnen we Arjan een keertje lenen in April?????
    Nou we komen de Appeltaart wel even proeven hoor.
    Mochten we niks meer horen/lezen dan wensen we jullie een heel goede reis naar huis.
    Kleed je goed aan want het is hier Frisser dan in Kissimmee.

    Groet Joke&Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet de appeltaart er heerlijk uit.
    Ik kan er nog een afleveren hoor in ons hotel op 26 december.
    gr,

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geniet nog even van de laatste dagen om dan weer terug te keren naar dit koude kikerlandje...
    Gr Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geniet nog van de laatste dagen. Hier regent en stormt het.Misschien kunnen jullie een paar zonnestralen meenemen.
    Voor vrijdag wens ik jullie een rustige reis toe.

    Groetjes Marita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Ina en Arjan, jeetje wat vliegt de tijd. Wij zijn alweer een paar weken aan het werk. Jullie gaan vrijdag weer richting het koude Nederland. We wensen jullie nog een paar zonnige laatste Florida dagen en een goede terug vlucht.
    Groetjes Gerard en José

    BeantwoordenVerwijderen