donderdag 15 december 2011

Donderdag 15 december 2011 - nog een paar klusjes op de valreep

Zo aan het eind van ons verblijf komen er  toch nog een paar  klusje om de hoek kijken. Als Arjan de batterijen van ons voordeurslot vervangt, blijft het slot piepen en wil niet meer goed open en/of dicht.
Gelukkig hebben we nog een reserve slot liggen en dat is binnen 10 minuten geinstalleerd.
Ja, als huiseigenaar moet je wel handig zijn.
Deze laatste dag brengen we rustig door, nog even langs Pinch a Penny voor de controle van ons zwembadwater.  Het gloorgehalte is nog wat aan de hoge kant, maar dat kan verholpen worden door de pomp wat korter per dag te laten draaien. We zullen dit advies opvolgen en wensen de medewerker fijne feesdagen toe. We hebben voor de goede service een pakje stroopwafels voor hem meegenomen.
Hierna rijden we door naar Home-depot waar we een nieuw sluitelboxje voor buiten bij de voordeur kopen, op het oude kastje kun je de cijfers haast niet meer lezen, stel je voor dat ingeval van nood, onze huurders deze box moeten openen.... Ook dit klusje is  binnen een handomdraai geklaard.
Het is vandaag een bewolkte dag, maar de temperatuur is zo rond de 24 graden, dus echt heerlijk.
Aan het eind van de middag gaat de bel en staan de huurders van nummer 100 voor de deur. Ze komen even gedag zeggen. We vragen het Engelse  echtpaar uiteraard binnen. We hebben een leuk gesprek met Richard en Elizabeth, hij is toneelspeler van beroep. Zij is doof, maar ze kan goed en duidelijk spreken en als je langzaam en duidelijk haar richting uitkijkend spreekt kan ze je goed volgen.  Ze blijven hier 4 weken, na ruim een uur nemen we hartelijk afscheid van  hen,goh jammer dat wij weggaan morgen, zulke aardige mensen ! We spreken af om kontakt met ze te houden, wie weet zien we ze volgend jaar terug.
Hierna maak ik een warme maaltijd van wat restjes uit de koelkast, kalkoenvlees, sla, doperwten en rijst. Het smaakt prima.
Na het eten proberen we online in te checken bij United, wat helaas niet lukt, nou dan maar in de rij op het vliegveld staan morgen. We zien wel.

2 opmerkingen:

  1. Een hele goede terug reis over 8 dagen nemen wij het stokje over.
    Happy holidays.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beetje jammer, geen leuk merkje op de sjaal kunnen maken ? Of heb je dat toch stiekem na de foto gedaan ;-) ?!

    Nou, jullie zijn inmiddels weer in het koude Nederland, maar voor slechts 5 weken begrijp ik. Niet verkeerd !

    BeantwoordenVerwijderen