woensdag 10 oktober 2012

Zaterdag 6 oktober 2012 - dag op zee

Vandaag een dag op zee, we gaan rond 9 uur ontbijten, lekker op het gemak.
De rest van de ochtend brengen we door op de bedjes in de zon, even nog een beetje kleur opdoen.
Rodn 1 uur gaan we lunchen in de diningroom, hier staat een groot saladebuffet, waar de koks de salade voor je mixen ; wij laten altijd een salade maken, die we dan delen, anders is het echt te veel.
We zitten aan tafel met een gezellige dame uit Colorada, die met een vriendin aan het cruisen is. Zijn heeft een soort reisburo en dat geeft aardig wat stof tot praten. na de lunch zoeken we de bedjes weer op ....
Rond 7 uur een show in het theater, daarna het diner om 8 uur.
We hebben intussen de koffers al gepakt, we hoeven ze niet buiten de hut neer te zetten, want wij lopen morgenochtend via de Express departure vroeg het schip af. Dit bespaart ons  het wachten bij de bagageband.
Royal Caribbean heeft het systeem van de fooien gewijzigd, de papieren voucher die we altijd in onze hut kregen, zijn vervallen, dit in verband met het milieu (papier verspilling). De ober en zijn hulp krijgen nu automatisch de fooien uitbetaald. We vinden dit eigenlijk wel jammer, want het had wel iets om de fooien zelf te overhandigen. Maar ja, dus nu nemen we afscheid met een ferme handdruk !
Onze ober Raniel en zijn hulp ober Enrique hebben ons deze week echt verwend !
Als we naar onze hut lopen, staan de gangen al vol met koffers, dat wordt hard werken vannacht voor het personeel om alles te vervoeren.  



















1 opmerking: