vrijdag 17 februari 2012

Donderdag 9 februari t/m vrijdag 17 februari 2012

Oh, oh, wat gaat de tijd hier snel. Inmiddels is er al weer ruim een week voorbij sinds mijn laatste bericht.
We genieten nog steeds van het mooie weer, alhoewel we afgelopen weekend wel een dipje in de temperatuur gehad hebben. Het heeft zelfs aan de grond gevroren en hierdoor is het mooie groene gras weer veranderd in een bruin matje.

Arjan heeft de afgelopen week de voordeur onder handen genomen, alle lagen vernis etc. zijn verwijderd en inmiddels zijn er twee nieuwe lagen verf aangebracht.
Ik heb wat schoonmaakwerkzaamheden in huis gedaan, want het is tenslotte voorjaaar !
en denk nu niet dat wij hele dagen druk bezig zijn hoor, want als de zon schijnt dan liggen we 's middags lekker op de bedjes in de zon.

Ook zijn we druk met onze huurders van Coral Cay, het is altijd leuk om als eigenaar kennis te maken met de huurders. Leuke bijkomstigheid was deze keer dat deze huurders ook bekenden van onze vrienden op nummer 100 zijn. Ach ja, de wereld is klein.

Ook wij zijn natuurlijk opgeschrikt door de dood van Witney Houston, hier natuurlijk hot news !
Tragisch om zo jong te overlijden.

We hebben afgelopen woensdag een uitstapje naar Edgewater gemaakt, nu zul je je afvragen wat is daar te beleven ? Nou, eigenlijk niets, het is een plaatsje op een paar miles vanaf de Atlantische Oceaan. Maar er zit een verhaal aan vast. Wij hebben sinds een paar jaar kennissen op het RV park hier dichtbij. Het zijn streekgenoten van ons en ook onze vrienden kennen ze.
Nu hebben ze afgelopen december hun trailer verkocht en een soort chaletwoning teruggekocht in Edgewater, dit vooral omdat hij graag vist en zo de oceaan dichtbij heeft.  We hadden een leuke mail  ontvangen van ze en als vervolg daarop zijn we op de koffie naar Edgewater getogen.
Het was al met al toch een ritje van anderhalf uur, na  een hartelijke verwelkoming en een rondleiding door hun nieuwe stulpje hebben we gezellig bijgepraat en koffie gedronken.
Na een paar uurtjes nemen we afscheid, want we willen ook de oceaan nog even zien en daarna staat Bleu Spring State Park op ons programma. We komen er letterlijk langs op de terugweg.
We rijden naar de oceaan, nou dat is inderdaad dichtbij, nog geen 10 minuten.. Mooi strand, heel fijn wit zand, en voor de tijd van het jaar was het tamelijk druk.
Onderweg eten we een hapje bij Dennys, een heerlijke skittle, een warm pannetje met broccolli, aardappeltjes, rundvlees en kaassaus en sour creme. Heerlijk, een aanrader, dit gerecht staat nieuw op de kaart en het is afwachten oof het een blijvertje wordt.
Hierna naar Bleu Spring State Park. Hier komen in de winter de mannetees de rivier op om bij de bron te genieten van het warme water.
Het is een mooi park, met langs de rivier een mooi looppad van hout. We hebben ongeveer 15 mannetees gezien, maar ze liggen zo maar te liggen, weinig beweging. In het park waren deze dag 177 mannetees geteld stond er op een bord bij de ingang. Ook hebben we veel soorten vissen gezien. schilpadden en zelfs een alligateror, ja ook zij zullen wel genieten van het warme water.
Na een paar uutjes wandelen in het park rijden we terug naar huis. We hebben genoten van deze dag.

Donderdagavond zijn we gezamelijk met  onze huurders van Coral Cay wezen eten bij Long Horn.
Dit is echt een heel goed steak house. De sirloin wrapt with bacon was perfect !
Ook zijn de toetjes hier grandioos, maar veeel te groot voor 1 persoon.

Vandaag hebben we onze belastingaangifte opgehaald bij onze accountant Grace. Ze heeft alles weer perfect ingevuld, hier hoeven we ons niet ongerust over te maken.
De rest van de dag hebben we een beetje in huis geklungeld, nog een wasje gedraaid, etc. etc. en de koffer is inmiddels gepakt, morgen vertrekken we voor een last-minute 5 daagse cruise vanaf Fr Lauderdale met onze vrienden.  Dus tot volgende week, dan volgt het verslag van de cruise  !

het auto strand

Hoe mooi een mislukte foto kan zijn :  Brrr koud oceaan water  !

de ingang van het park





7 opmerkingen:

  1. Zo dat lees lekker weg zo hele week in een verslag
    Doe ons goed om te lezen dat alles daar goed gaat en dat de Temperatur daar beter is dan hier.
    Veel plezier op de Cruise en we kijken uit naar het verslag daarvan.
    (ps email niet binnen gekomen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker zeg, een klein weekje cruisen. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo dat verslag leest als een trein, lekker tempo. Veel plezier op de cruise!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel veel plezier op jullie cruise, tot volgende week!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat hebben jullie weer een heerlijke tijd daar. Nu lekker van de cruise genieten. Toppie!
    Groetjes Gerard en José

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke dingen weer gedaan, heerlijk een beetje klussen, zonnen, hangen, op visite gaan en ook nog eens een stand bezoekje en een trip door de natuur.
    Nu dan heerlijk een mini break op zee doorbrengen, een zalig vooruitzicht.
    Heel veel plezier.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij vonden het heel gezellig om met jullie uit eten te gaan en kennis te maken. Volgende keer als we samen in Florida zijn, spreken we weer gezellig wat af. Veel plezier op de cruise en we lezen graag het verslag ervan.
    Groetjes,
    Sjon, Bianca en Romy

    BeantwoordenVerwijderen