woensdag 29 februari 2012

Donderdag 23 februari t/m woensdag 29 februari 2012 - al weer een week voorbij !

Als ik dit schrijf is het woensdagmiddag 13.00 uur. Ik zit op het terras in de schaduw, de zon schijnt volop en het is 29 graden.

Is is inmiddels alweer een week voorbij sinds mijn laatste verslag.

Even terug naar vorige week donderdag 23 februari, einde van onze cruise.
We staan op  tijd op, want we willen met de eerste groep mensen van boord. Na een klein ontbijtje, lopen we rond kwart voor 8 met de koffers van boord. De bus van Alamo naar de luchthaven komt al snel aanrijden, het is niet druk bij Alamo, zodoende rijden we al rond 9 uur weg, richting Kissimmee. We pakken eerst een stukje gewone weg, waarna we na de koffiestop bij een McDonalds de tolweg opgaan. Het rijdt lekker snel aan en  rond 1 uur zijn we thuis.  De koffers worden uitgepakt en de wasmachine en droger draaien op volle toeren. eind van de dag ligt en hangt alles weer schoon in de kast.
De vrijdag en zaterdag  kabbelen rustig voorbij, waarbij het mooie weer natuurlijk ook een rol speelt en we er volop van genieten. Arjan gaat verder met de voordeur, die moet nog een paar lagen verf hebben.
Zondag is het een beejte gedaan  met het mooie weer, het is somber, bewolkt en af en toe valt er een spatje regen. We houden een luie zondag, beetje tv kijken en ik bak een appeltaart en maak een grote pan hachee. Vandaag dus Hollandse kost.
We rijden ook nog naar Coral Cay voor een laatste check want onze huurders Ton en Lidy arriveren vanavond en dan moet alles wel in orde zijn. Je kunt hun belevenissen lezen op hun blog
Rond acht uur gaat de telefoon, onze gasten zijn veilig gearriveerd in Coral Cay en alles  is prima aangetroffen.
De afgelopen dagen ben ik een paar keer bij de Walmart geweest voor de dageljkse boodschappen, nou die winkel is nu weer omgetoverd tot het domein van de Paashaas. Na Halloween, Kerst, Valentijn en Mardi Grass is het nu paaseieren wat de klok slaat.
De maandag vliegt voorbij, beetje wassen en strijken en zonnen, zo komen we onze dagen wel door.
Dinsdagmorgen ga ik wat boodschappen doen, even een rondje, naar Biglots, Kmart, $store en de Walmart, rond elf uur rijdt ik de oprit op, waar al een auto geparkeerd staat. He, we hebben vistite.
Het zijn Ton en Lidy, ze zitten gezellig met Arjan te praten, na kennis gemaakt te hebben, maak ik koffie en snijd ik de appeltaart aan. Nou die gaat er in als koek !
We kletsen gezellig en wisselen ook wat tips en truc uit, want zij zijn ook al jaren USA gasten.
na een paar uurtjes nemen we afscheid. De volgende visite staat rond 3 uur gepland, vorig jaar  heb ik het huis van onze overburen aan Nederlanders verhuurd, omdat ons huis niet beschikbaar was. Nu zijn zij opnieuw in Florida en komen kennis met ons maken. We drinken gezellig wat tijdens het gesprek en voor we het weten is ook deze middag weer voorbij.
Woensdag 29 februari, we bellen onze vriendin Anneke in Nederland, vandaag is het haar 15e verjaardag ! Ja dat heb je met die schrikkeljaar verjaardagen, ze worden niet zo snel oud !!
Arjan gaat verder met zijn verfwerk en ik ga onze overbuurvrouw Babe een les Nederlandse appelptaart bakken geven. Ze heeft alle ingredienten in huis gehaald gisteren, dus aan de slag !
De middag brengen we heerlijk op de bedjes in de zon door. tijd voor een siesta ....










6 opmerkingen:

  1. Zo wil ik later ook wel overwinteren.
    Gaat (helaas) nog wel even duren.
    Geniet voorlopig nog maar even van het mooie weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een ding is zeker; de appeltaart is top! Het huis in de Coral Cay community ook, hoor! Gezellig om zo eens even kennis te maken; het leven is goed, vooral in Florida!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk om zo thuis te zijn op vakantie.....dat wil ik ook wel later. Maar ook voor ons is dat nog heel ver weg.
    Leuk om al die paaspulletjes te zien, wat zijn ze daar toch goed in die Amerikanen. Voor ieder feest hebben ze altijd zoveel leuke spullen.
    Have Fun!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker relaxed weekje weer, heerlijk. Ina waarom huur je niet een kraampje in de Walmart, dan kun je daar je zelf gemaakte appeltaarten verkopen. Wordt absoluut een dikke hit!
    Geniet ervan.
    José

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jouw appeltaart wordt echt beroemd en terecht want oh wat is die lekker. Heerlijk weekje weer, zo ontspannen en gezellig.
    Geniet verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou weer een week voorbij het komt voor ons steeds dichterbij we ruiken de Appeltaart al bijna

    BeantwoordenVerwijderen