zaterdag 3 maart 2012

Woensdag 29 februari t/m zaterdag 3 maart 2012 - aardbeien en golden oldies

Nog even een vervolg van woensdag 29 februari 2012:
Arjan zijn haar was weer hard aan een knipbeurt toe, maar na de traumavolle ervaring van afgelopen najaarjaar was hij op zoek naar een nieuwe kapster. Een die gewoon met een schaar knipt en niet alles er afmaait met een tondeuze. Nu bleek tijdens een gesprek hierover, dat  onze vriendin van nummer 100 al enige tijd het haar van haar echtgenoot knipt, nou dat was ons nooit opgevallen, dus ze heeft talent.  Omdat het toch wel weer aangroeit, wilde Arjan de gok wel wagen en ging hij woensdagmiddag onder het mes (lees schaar). Geen foto van het resultaat, maar wel van de berg haar die er weer afgeknipt is. Nou maar hopen dat de krullen die na de tondeuzebeurt spontaan teruggekomen waren er niet allemaal uitgeknipt zijn.
Het verfwerk aan de voordeur etc. waar Arjan al een tijdje mee bezig is, vordert gestaag, de afgebladderde dorpels krijgen ook een likje verf, ziet er weer prima uit. De voordeur moet nog afgelakt worden, is een klusje voor na de cruise.



Donderdag 1 maart 2012 arriveren er vrienden uit Chicago, ze logeren de komende tijd op nummer 100 ; we gaan volgende week met zijn 6en heerlijk cruisen. 's Avonds drinken we gezellig een borrel met zijn allen en kletsen gezellig bij.

Vrijdag 2 maart 2012, nadat Arjan het gras gemaaid heeft bij onze vrienden, gaan we rond 11 uur met zijn allen op stap, het doel is het Strawberry Festival in Plant City. Het aardbeienseizoen in Florida is in volle gang en daar wordt een heel Festival aan gewijd. Het is ruim een rijden naar Plant City, over de I4. We vinden al snel een parkeerplaats dicht bij de ingang. Hier staan overal al standjes met aardbeien, een hele bak vol voor $ 7,99. Ze zien er heerlijk uit en ruiken lekker, maar we besluiten ze niet te kopen, want we gaan volgende week cruisen. Na de cruise komt er nog wel een gelegenheid om aardbeien te kopen.
Het Festival terrein staat vol met eettentjes en er zijn overdekte hallen, waar allerhanden spullen verkocht worden. Van Amerikaanse vlaggen tot blousen met geborduurde aardbeien.  Op het terrein staat een grote camper van de sheriff, want de law is goed vertegenwoordigd tijdens dit evenement. Alhoewel wij ons afvragen of het nodig is, want de Amerikaan gedraagt zich over het algemeen aardig gediciplineeerd.
Rond 3 uur lopen we naar het stadion, waar we apart kaarten via het internet voor gekocht hebben. We krijgen een optreden te zien van de  Gatlin Brothers en Crystal Gail. Voor ons nou niet de allerbekendste artisten, maar voor onze Amerikaanse vrienden wel.  Het zijn vooral oude nummers die ze zingen, maar ja wat wil je artisten zijn ook al 60+, en de gemiddelde leeftijd van het publiek schatten we rond de 75+ !!
Het is een warme dag, de zon schijnt volop, temperatuur rond de 30 graden, we zijn dan ook blij dat we de zon op onze rug hebben in het stadion...
Na de optredens lopen we nog een rondje waarna we de auto opzoeken en rustig naar huis rijden.
Het is rond half 7 als we thuis zijn, even wat coupons uitdraaien voor de aanbieding buy one, get one free, bij Ruby Tuesday en daar gaan we weer. Voor deze coupon moet je je aanmelden via het internet bij de speciale club van Ruby Tuesday. Na een heerlijke sirloin pepper steak en het saladebuffet geeft de nota een totaalbedrag van ongeveer $ 25 dollar aan voor 2 personen.
Hierna gaan we naar huis, we zijn allemaal moe en voldaan van deze gezellige dag.


 





















Zaterdag 3 maart 2012. Deze dag staat voor mij in het teken van wassen, strijken, opruimen en koffers pakken. Arjan is nog druk met grasmaaien. Morgen vertrekken we  met zijn 6en voor een 7-daagse cruise met de Freedom of the Seas vanaf Cape Canaveral. Na het grasmaaien meld Arjan, dat er een giga alligator in de vijver zwemt, gauw kijken, maar er staat veel wind zodat het erg moeilijk is om hem op de foto te zetten, maar we schatten dat hij toch wel zo'n 3 meter lang is. We vinden het eigenlijk wel gevaarlijk, maar ja dit is Florida ... Hij blijft de rest van de dag gelukkig in de vijver, wel waarschuwt Arjan onze buurman Jo, dat hij zijn kleine hondje niet los moet laten lopen, want een hap en hij is weg !
Ik maak een makkelijke maaltijd met de restjes die in de koelkast staan, kip, cowlsla, een pakje kerrie saus, een komkommertje en een bakje rijst uit de diepvries. We hebben er een heerlijke maaltijd aan.
De rest van de avond vullen we met tv kijken, blog bijwerken en de koffers vullen.
Voor de trouwe lezers, dit blog gaat dus even op vakantie, tot volgende week zondag !






7 opmerkingen:

  1. Na zo'n spannende dubbele aflevering is een korte break niet onlogisch. Maar knipbeurt en wildlife houden de gemoederen natuurlijk wel bezig....Jammert van de onscherpe beelden....;-)Geniet lekker van cruise!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat aardbeien festival, gaan we onthouden voor volgend jaar. Een gator in de vijver dat hadden we graag gezien.
    Geniet van de cruise.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk dat aardbeien festival, ziet er goed uit. Misschien is het "Alie" wel weer die na een aantal jaar weer in de vijver komt wonen, het beviel hem toen goed. Was toen natuurlijk een stuk kleiner dus niet echt gevaarlijk, wij vonden het altijd erg grappig om hen te zien zonnebaden op het platform van de fontijn. We wensen jullie allemaal een hele fijne cruise!!
    Groetjes Gerard en José

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat zag er weer goed uit allemaal Aardbeien Kapper Deur en een onzichtbare krokodil.
    Geniet van de Cruise en maak er weer wat moois van.
    We lezen het volgende week wel weer.
    Doe ze allemaal een fijne Cruise wensen namens ons
    Joke & Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk zo'n aardbeien festival, dat zijn insiders tips. Ik wens jullie een hele fijne cruise en wij wachten wel braaf op een verslagje volgende week. Geniet ze!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen Ina,

    Whoow een Ali van ca. 3 meter?? brrrrr. Word zon beest gevangen door de gemeente ofzo, of blijft hij daar gewoon?

    Leuk verslag weer!
    Groetjes Sylvia van Aken

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat, heb ik het Strawberry Festival gemist !!!! Beetje jammer zeg .... En hebben ze coupons van Ruby Tuesday, jammer dat ik dat gemist heb, ben ook redelijk happy met de kwaliteit daar !! Onthoud ik voor de volgende keer ;-) !

    BeantwoordenVerwijderen