maandag 12 maart 2012

Maandag 5 maart 2012, een dag op zee

We staan rond half 9 op en gaan rond 9 uur naar deck 11 voor het ontbijt. Hier treffen we onze vrienden. Als  Diamond members  kunnen we gebruik maken van het restaurant Chops om te ontbijten en te lunchen. Wel moet je het eten gewoon bij het buffet halen, maar je zit hier wat rustiger.
Het weer is niet echt goed, veel wind en bewolking. De kaptein geeft via  chanel  14 op de tv een toelichting op het weer.  We hebben last van de wind die veel tornado’s  in het midden van Amerika heeft veroorzaakt. Hij heeft hierdoor de route die we afgelopen nacht zouden varen gewijzigd, in plaats van de route ten noorden van de Bahama’s te varen heeft hij de route tussen 2 eilanden genomen, zodat we wat meer in luwte konden varen.  Zo zie je maar dat alles goed in de gaten gehouden wordt  en veiligheid voor alles !
Rond 1 uur gaan we met zijn 6en naar de diningroom,  hier kun je tijdens een zeedag  terecht voor  de lunch.  Ze hebben een heerlijk saladebuffet. Zo´n klaargemaakte salade is al een maaltijd op zich.  Maar ook staan er heerlijke gerechten op de kaart waar je uit kunt kiezen.  Na het eten gaat ieder zijn eigen gang, we zien elkaar rond half 3 voor Studio B op deck 3, we gaan naar de ijsshow.  Deze show is iedere keer weer de moeite waard, geweldig hoe ze op zo´n  kleine ruimte zo kunnen schaatsen.

Vandaag is het formal night, dus de heren in smoking en de dames in lang. Dit geeft altijd wel een speciaal tintje aan de avond. Hoewel er steeds minder mensen zich volgens deze  code kleden. Jammer is dat.  Deze avond staan er op het schip her en der fotografen waar je zonder verplichting foto´s kunt laten maken. Wij doen dat ook ze keer . We hebben  bonnen voor 2 gratis foto´s dus laten we maar zien of er vanavond 2 leuke foto´s uit rollen.

Ons verzoek van gisteren is ingewilligd, we hebben een tafel voor 6 personenen gekregen, tafel 316 in de diningroom op deck 3. We zitten vlak  bij de de tafel van de kaptein, die ook vanavond acte de préséance  geeft.  Kaptein Robert is van Amerikaanse afkomst en heeft zijn sporen in de scheepvaart wel verdiend. Hij heeft veel op de Behringzee  gevaren, nou dat is een van de gevaarlijkste gebieden, dus dat zegt wel wat.
Vanavond dus captains dinner,  ik neem een licht voorafje geschaafde meloen en Arjan gaat voor de slakken. Als hoofdgerecht kiezen we met zijn allen voor de prime rib, heerlijk mals vlees.  De toetjes varieren van creme brule tot aarbeienijs. Alles smaakt weer perfect.  Na  het diner gaan we rond half 11 naar de show in het theater.  Een productieshowe met de singers en  dancers van Royal Caribbean.  Heel mooi uitgevoerd.  Hierna nog een rondje door het casino, waarna we onze hut opzoeken.
mocht je vergeten welke dag het is, kijk dan even in de lift....

kaptein Rob
een mooi bordje meloen
een bordje slakken, ze zijn verbogen onder de kaas


Prime rib, heerlijk mals rundvlees

3 opmerkingen:

  1. Ben benieuwd naar de Foto's in Avondkleding.
    Kom maar op we zitten er klaar voor.
    Ook dit ziet er weer voortreffelijk uit,zijn benieuwd naar de rest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het eten ziet er echt heerlijk uit, hmmmm. Ik hoop ook op een foto van jullie in avondkledij.
    Gr. Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik sluit mij geheel aan bij bovenstaande verzoeken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen