vrijdag 16 maart 2012

Zaterdag 10 maart 2012 - een dag op zee

We staan rond half 9 op ,vandaag op  uitnodiging  een speciaal ontbijtje in de diningroom. We gaan gezellig met zijn 6en rond kwart over 9 aan tafel.  Als voorafje krijgen we de welbekende mango-triffle en als ontbijt kunnen we een keuze maken uit diverse mogelijkheden. Arjan neemt een ommelet met ham en kaas en ik ga voor de egg Florentine (= een gepocheerde ei met gerookte zalm en spinazie).
We drinken er gezellig een bellini bij, een  champagne-achtige drankje.
Soms schuift er tijdens zo'n speciaal ontbijt een officier aan tafel, deze keer neemt er een leuke jongedame plaats, zij is de Manager van de winkel van Britto op de  Royal Promenade.
we hebben een gezellige conversatie met haar, ze komt uit Brazilie en runt samen met haar zus de Britto store.
Britto is een Braziliaanse kunstenaar, diee behoorlijk in de USA aan de weg timmert. Hij maakt opvallend kleurrijke kunstwerken. En ook de splashzone op het deck is door hem ontworpen.
We beloven haar, dat we vandaag  nog even naar de winkel zullen komen. Onze vriendin heeft er een leuk beeld zien staan en is benieuwd hoe duur het is. Het is vandaag niet zulk mooi weer, veel bewolking en er staat een stevig briesje.
Op zich is dat niet erg op een zeedag, want er is altijd genoeg te doen.  Vandaag is er op de Royal Promende van alles te beleven, er worden demonstraties gegeven van fruit carving, servetten vouwen etc. Ook kun je van  heerlijke hapjes  genieten.  We lopen gezellig wat heen en weer, maar eten niet te veel van al die lekkere hapjes, want rond 1 uur gaan we lunchen in de diningroom.
De lunch is heerlijk, je kunt zelf een verse salade samenstellen, dit is al een maaltijd op zich.
Na de lunch gaan we toch nog een poosje de zon in en rond 4 uur naar de hut, de koffers moeten gepakt worden, want vanavond voor 11 uur moeten ze op de gang staan.
Nou inpakken na een weekje cruisen is makkelijk, alle kleding moet gewassen worden, dus ik  vouw het deze keer niet echt netjes op.
Hierna gaan we rond half 7 naar de lounge voor een borrel. Vanavond is het ook de avond dat de enveloppen met fooien uitgedeeld worden, het moment voor het bedienend personeel !
De ober in de club en de congierce krijgen ook altijd een fooi, dat is niet voorgeschreven, maar de fooien voor de ober, hulpober, hoofd ober en de hutstuward  zijn wel voorgeschreven en hebben wij al betaald bij het boeken van onze cruise. We krijgen een van de laatste dagen de enveloppen met vouchers in onze hut afgeleverd. Dit is echt makkelijk, geen gedoe met geld etc.
Vandaag staat er op het  menu, de spinazie dip, NY strip steak en cherry jubilee. Dit is wel een van onze favoriete menus !
na het eten geven we de ober Tamar en haar assistent Anil hun  envelop en bedanken hen voor de goede service deze week. De envelop van de hoofdober laten we bij hen achter, die geven zij wel aan hem af. De envelop voor de hutstuwart hebben we klaargezet, die zal hij wel meenemen als hij de hut tijdens het diner in orde maakt voor de nacht.
Na het diner lopen we het schip nog even over, maar maken het niet te laat, de laatste dingetjes moeten nog ingepakt worden en dan kunnen de koffers naar de gang.

een boeket van fruit ...

apfel strudel met vanille saus

verse broodjes

of misschien een koekje ?

een heerlijke pepper steak

mooie servetten

dieren figuren van handdoeken gevouwen


mooie dieren van fruit, de kunstenaar is bezig op de achtergrond

een werk van Britto

spinach dip met tortilla chips


onze tafel van de afgelopen week
de envelop voor Tamar

2 opmerkingen:

  1. Ongelofelijk wat je allemaal met fruit kan doen, Wat ziet dat er weer mooi uit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, heb de hele week weer bijgelezen ! Wat een heerlijke cruise weer. Lekker meegekeken naar Grand Cayman waar wij in november ook met de cruise komen (net als Cozumel); wij zijn daar allemaal nog niet geweest. Ziet er allemaal heel relaxed uit. En dat eten .... Zie ook vaak steak langskomen, niet verkeerd !

    BeantwoordenVerwijderen