dinsdag 13 maart 2012

Dinsdag 6 maart 2012, Labadee, Hiaiti

Vandaag meren we af bij het prive stand  van Royal, Labadee. Ze hebben hier de afgelopen jaren veel werk verricht, en we kunnen nu via de pier naar het eiland lopen.  Het is hoofdzakelijk een stranddag, je kunt ook via de excursies deelnemen aan water aktiviteiten zoals snorkelen. Wij houden het maar op een dagje op de bedjes, lekker in de zon.   We lopen samen van het schip en zoeken een lekker plekje waar we wat schaduw hebben.  Er lopen medewerkers van RC, die de ligbedden op zijn plaats zetten. We geven hem een paar dollar voor de moeite.  We hebben een heerlijke plek onder een boom, waar we lekker met de zon mee kunnen draaien. Er staat erg veel wind, maar de zon schijnt volop. We smeren dan ook zonnebrandcreme met  factor 30 tot 50. We hebben geen zin om te verbranden.
Na een paar uurtjes lopen we terug naar het schip, waar we gaan lunchen.  Op het eiland kun je ook lunchen, want RC brengt allerlei salades, fruit en vlees naar het eiland, maar wij hebben geen zin om in de rij te staan vandaag.  Arjan gaat na het eten sporten en ik zoek een plaatsje in de zon.
We zien elkaar rond 4 uur op de Royal Promenade, waar we een kopje thee drinken.  Hierna gaan we naar de hut, waar we wat tv kijken en  na een heerlijke douche verkleden wij ons voor het avondprogramma.  Rond kwart over 6 gaan we naar de bar waar we met zijn allen wat drinken voor we naar het diner gaan.  Ik kies vanavond als voorgerecht een koude komkommersoep en Arjan kiest voor de crabcake.  Ik kies vandaag voor de vis, tongfilet en Arjan kiest voor de Sirloin steak. De desserts waren vanavond ook weer overheerlijk, een toetje met aardbeien voor Arjan en voor mij de mango parfait.  Na het diner lopen we wat rond over het schip, kijken een poosjes mensen in het casino en gaan daarna naar de hut.
de heerlijke ligbedden op het strand van Labadee

een palmboom beschermt ons voor de zon

de bewegwijzering op Labadee 

zon, zee en strand ...

De Freedom  of  the Seas aan de pier bij Labadee

een gezellig muziekje hoort erbij !

een koude soep, gemaakt van komkommers, goed idee voor thuis !

crab-cake, de borden in Chops worden mooier opgemaakt .....

een licht gerechtje, tongfilet

een heerlijke Black Angnes steak

een aardbeien misu voor Arjan

en voor mij een mango parfait

ook de dinsdag is weer voorbij

1 opmerking:

  1. Zo weer een dag die er goed uitziet kom maar op met de rest we zitten er weer klaar voor.
    Ook het eten ziet er weer heerlijk uit.
    We kunnen niet wachten,

    BeantwoordenVerwijderen