maandag 12 maart 2012

Zondag 4 maart 2012 – naar Cape Canaveral

We staan rond 8 uur op, we hebben geen haast, we vertrekken niet vroeg naar Cape Canaveral,  we kunnen pas rond 12 uur inschepen op de Freedom of the Seas.

Na een ontbijtje, het checken van de e-mails en het uitruimen van de vaatwasser, breng ik onze bagage naar nummer 100, waar het ingeladen wordt in de auto van onze vrienden.  Gisteren is er geoefend of alle bagage er in kon en ja hoor na de ontdekking van 2 bagageruimtes onder het midden stoelen ging het lukken.  En ach, het is maar 5 kwartier rijden.
Rond 11 uur vertrekken we. We rijden via de 192 richting de luchthaven  waar op een gegeven moment de borden Cape Canaveral verschijnen.  Als we de haven naderen, zien we al een paar schepen liggen, 2 van Royal Caribbean en een van Disney. Wij worden afgezet bij de cruise terminal, waarna Arjan en onze vriend de auto terug gaan brengen bij de autoverhuurder  Herz,  zij komen met de shuttlebus terug naar de terminal. Binnen 15 minuten zijn ze  terug en kunnen we via de priority lane voor Diamond en Diamond plus members de cruise terminal in.  Het inchecken gaat hier echt altijd heel soepel, geen lange rijen en korte wachttijden. Als we aan boord komen horen we dat de hutten al klaar zijn, we brengen eerst onze handbagage weg en gaan dan lunchen in de Windjammer op deck 11.
Dit is onze 6e cruise met de Freedom of the Seas,  het voelt een beetje als thuis komen als we door de Royal Promenade lopen. Er is sinds onze eerste cruise in 2008 wel wat veranderd op het schip, er zijn wat winkeltjes veranderd, maar voor de rest geen grote veranderingen. Alles ziet er nog perfect uit. Dit kan ook niet anders, want er wordt heel de dag flink gepoetst.
Na de lunch gaan we naar  de eetzaal om onze tafel voor het diner  te bekijken, dit lijkt voor de lezer misschien vreemd, maar we checken dit graag omdat we willen weten met welke nationaliteit we aan tafel komen te zitten, het worden toch onze  tafelgenoten voor 7 avonden !
Het is een grote tafel voor 10 personen en na navraag blijkt dat er nog 4 Nederlanders bij ons aan tafel zitten. Dit lijkt ons geen goed idee, want dan zal er al gauw te veel Nederlands gesproken worden en dat is niet erg leuk voor onze vrienden uit Chicago. We vragen om een andere tafel, een  voor 6 personen.   Dit is niet direct te regelen, maar ze zullen hun best doen en we krijgen wel bericht. Nu is het voor de eerste avond niet zo heel erg, want we gaan niet in de diningroom eten, we gaan de eerste avond in het specialiteitenrestaurant Chops eten. Onze vrienden zijn Diamond plus members en hebben in hun voucher boekjes  2 kortingsbonnen die  deze avond gebruikt kunnen worden. Voor de diners in  de specialiteiten restaurants moet je een bedrag bijbetalen.
Hierna is het tijd voor de safty drill, gelukkig hoeven we niet buiten  in de brandende zon te staan, maar is ons verzamelpunt de dingingroom. Lekker koel dus. Na de gebruikelijke demonstratie van het zwemvest en het praatjes van de kaptein gaan we richting onze hut. Hier maken we kennis met onze hut steward William.  We bestellen gelijk een emmertje ijs voor iedere dag en melden, dat onze kortingsbonnen boekjes niet in onze hut lagen.  Hij gaat zorgen dat alles in orde komt. Oké.. we wachten af. 
Rond 6 uur gaan we naar de Lounge voor de Diamond Members op deck 14 en maken kennis met de Conciërge. We drinken met zijn allen wat en na een uurtje gaan wij naar onze hut, onze bagage is gelukkig gearriveerd, we pakken alles uit en na een heerlijke douche kleden we ons om. We gaan rond half 9 richting Chops. Dit is een steak specialiteiten restaurant. Het eten is nog net iets exclusiever dan in de diningroom.  Als voorgerecht kies ik de Tuna spread en Arjan de crab cake.
Het hoofgerecht wordt voor mij de sirloin en voor Arjan de Porterhouse steak.  Deze steak valt tegen, alle drie de mannen hebben dit gerecht en hebben het zelfde probleem. Een kant van de steak is heerlijk mals en de andere kant is taai. De manager komt erbij en na excuses worden de steaks vervangen door een heerlijke malse sirloin. Ja, zo wordt dat in Amerika opgelost !  Als dessert neem ik een berry mousse en Arjan gaat voor de mudpie, een heerlijke maar machtige chocoladetaart. We hebben alle 6 genoten van dit diner.

We lopen nog even het schip over en gaan dan naar onze hut, dag 1 zit er op.
de kledingvoorschriften voor de diningroom

deze tafel laten wij dus aan ons voorbij gaan ....

een mooi opgemaakt bord met tuna spread

crab cake

de grootste sirloin steak 

Porter house steak, viel helaas tegen ...

de groenten  worden family style opgediend

Berry mousse, een zonnig gerecht



de beroemde "mud pie"

de draak wacht op het begin van de parade

3 opmerkingen:

  1. Wauw zeg, wat ziet dat eten er mooi opgemaakt uit, er lopen heel wat vakmensen rond daar op dat schip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jemig, het water loopt me in de mond, wat ziet dat er lekker uit vooral die Tuna. Ben benieuwd naar je volgende update.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welkom Terug
    Het ziet er weer allemaal geweldig uit voor al die mud pie die gaat op de lijst voor April.

    BeantwoordenVerwijderen