zaterdag 24 maart 2012

Dinsdag 20 maart t/m donderdag 22 maart 2012 - Terug naar de kust

Dinsdag 20 maart 2012:
We staan rond half 8 op, vandaag gaan we naar Englewood, een plaatsje aan de Gulf Coast. Onze vriendin Mia is vandaag jarig en dat moet gevierd worden. Rond half 9 rijden we weg, het is een pittig ritje van ongeveer 230 km en meestal doen we er 2,5 uur over. Het is vandaag nit al te druk op de weg, maar soms zie je gevaartes rijden, waarvoor je graag even  uitwijkt. Rond 11 uur draaien we de wijk Pine Lake in. Na een hartelijke begroeting en felicitaties gaan we natuurlijk aan de koffie met taart. We praten gezellig bij en eten ondertussen ook een boterhammetje. De visite komt vanmiddag rond 4 uur. Ja hier in de USA wordt een verjaardag toch wel anders gevierd dan bij ons. Wij hebben diverse keren een Amerikaanse verjaardag meegemaakt; de visite rolt binnen, er wordt taart gegeten en wat gedronkenn en daarna gaat iedereen na ongeveer een uurtje weg, nee niet echt gezellig.
Deze verjaardag is eigenlijk een mix, maar wel met de Hollandse gezelligheid. Als iedereen er is, drinken we koffie en komt er natuurlijk ook weer taart op tafel. Daarna aan de borrel. Tegen 6 uur stappen we met z'n allen in de auto en rijden naar een plaatselijk restaurant, waar we heerlijk met zn allen aan een grote tafel dineren. Het is een eenvoudig familie restaurant, maar het eten is voortreffelijk ! Na het eten gaan we met zijn allen terug naar het huis van Theo en Mia. We drinken nog wat en ja dan komen er altijd mooie verhalen over tafel. Wel hebben Arjan en ik soms moeite om die verhalen te volgen, want het gaat allemaal in onvervalst Limburgs ! Rond 10 uur gaat de visite weg, we ruimen de boel op en praten daarna nog gezellig wat met z' n vieren. Rond half 12 gaan we naar bed.
een half huis op een truck ...

en hier rijdt de andere helft ...
nu eens geen grote keten, maar een family restaurant




Woensdag 21 maart 2012:
We staan rond 8 uur op, we ontbijten op ons gemak. Hierna gaan we met z'n vieren richting Venice. Hier gaan we naar een winkel van Verizon, de telefoon/tv/internet leverancier. Onze vrienden hebben sinds een paar weken een nieuw kontrakt bij hen afgesloten en willen dat er een block op de internationale telefoongesprekken gezet wordt. Een van de familieleden heeft hierover al een paar keer gebeld, maar zonder resultaat, dus nu gaan we het maar eens zo proberen. In de eerste winkel worden we eigenlijk meteen afgepoeierd, ze kunnen niet in het systeem, de server ligt er uit, jaja we geloven veel maar dit niet ! Dan maar een andere locatie proberen. Hier worden we hartelijk begroet bij de deur en een jongedame wordt ons toegewezeb, zij gaat ons helpen.... Nadat wij het probleem uitgelegd hebben, wil ze ons ook het welbekende bos insturen. We moeten dit volgens haar zelf telefonisch regelen.... Nou niet dus, ik zeg haar dat ons dat niet lukt en dat zij ons nu moet helpen, anders zeggen we het kontrakt op! Oei, dit vindt ze niet leuk, maar ze gaat bellen, na een stief kwartiertje, de mannen zijn er al bij gaan zitten, zou het geregeld zijn. Morgen zijn de internationale gesprekken geblokkeerd. We bedanken haar uiteraard voor haar goede service en rijden op ons gemak naar huis. Na het middag boterhammetje gaan we nog wat buiten zitten, het is prachtig weer. Rond half 5 gaan we de dochter van de buren wegbrengen naar het vliegveld van Sarasota, dit is een ritje van zo'n 50 minuten. Ze vliegt vandaag terug naar Milwauki. Nadat wij haar afgezet hebben gaan we richting Sarasota naar een Chinees buffet restaurant. Ze hebben een grote keuze sushi's en veel lekkere warme en koude gerechten. we genieten er alle 4 van. Na het eten rijden we op ons gemak naar huis, waar we nog wat kletsen en tv kijken.

even wachten .....







Donderdag 22 maart 2012:
Arjan gaat eerst controleren of het gelukt is met de telefoon, nou het laat zich raden, niet dus !! Dit is om gek van te worden, maar we geven het niet zo gauw op, Arjan maakt op de site van Verizon een account aan voor onze vrienden en gaat via het internet de internationale gesprekken blokkeren. Dit lukt ook nog niet gelijk, maar na een chatsessie met een helpdesk medewerkster lijkt alles in orde... Hierna gaan we buiten de deur ontbijten, bij Dennys. Wij doen dit bijna nooit, maar het is toch wel leuk, lekker en gezellig. We kiezen een combo van gebakken eieren, bacon, hashbrowns, toast en pancakes. Het is een complete maaltijd ! Hierna rijden we naar huis, waar we nog even de telefoon testen, volgens ons zit het block er nu op, ook weer gelukt ! We zoeken onze spullen bij elkaar en rond half 12 vertrekken we richting Kissimmee. als we de I4 op willen draaien, rijden we gelijk de file in. Het verkeer blijft gelukkig wel rijden, maar een beetje goed ritsen met het invoegen moeten die Amerikanen toch nog leren hoor ! We hebben hierdoor en kleine vertraging, maar rond 2 uur rijden we onze oprit op. Het is prachtig weer, nadat we onze spullen opgeruimd hebben, gaan we lekker de zon in. Aan het eind van de middag maait Arjan het gras van onze tuin, zo dat ligt er weer netjes bij.








4 opmerkingen:

  1. Zo dat lees weer lekker weg een paar dagen in een klap,en zo gaat het voor ons ook lekker hard Joke kan niet wachten.
    Ook het Chinees buffet ziet er heerlijk uit,het lijkt de KPN wel daar van het kastje naar de muur

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een gezellige week gehad, lekker bijgekletst met jullie vrienden. Heerlijk weer op de bedjes in de zon, life is good!
    Groetjes José

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo bijna weer week een voorbij, wat gaat de tijd nog snel.
    Geniet er nog maar van. Het is zo weer 26 april

    gr,

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke dagen hebben jullie weer achter je, lekker even een paar dagen in een andere omgeving.
    De grasmat ligt er strak bij zeg!

    BeantwoordenVerwijderen