dinsdag 13 maart 2012

Woensdag 7 maart 2012, Falmouth, Jamaica

We worden tot onze schrik pas om 10 voor 9 wakker ……  maar na even haasten zitten we toch rond kwart over 9 aan het  ontbijt.  We bespreken of we nog niets gezamenlijks gaan doen hier in Jamaica, maar we zijn hier alle 6 al diverse keren geweest en dit eiland spreekt ons niet erg aan. Als we dit bespreken regent het pijpenstelen, we wachten eerst maar  even af of het nog opklaart. Wij zijn dan wel verschillende keren op Jamaica geweest, maar nog nooit in Falmouth, maar we verwachten er niet veel van. We gaan eerst nog met zijn allen naar deck 14 waar we een heerlijke cappuccino drinken. Ook weer zo’n voorrecht als je diamond member bent !
Wij gaan na de koffie nog even naar de hut, Arjan gaat sporten en ik ga op deck 5 in de Champagne bar zitten en werk het weblog gedeeltelijk bij.  Hierdoor worden de  verslagen toch wat langer dan eigenlijk gepland, maar ja, dat is leuk voor de lezers. Na een paar uurtjes lijkt het weer een beetje opgeknapt en besluiten we het schip af te lopen. Dit is een hele nieuwe cruiseterminal en ook de winkels zijn nieuw gebouwd. Het ziet er allemaal goed en netjes uit. Uit nieuwsgierigheid lopen we toch nog even het dorp in, nou dit is dus het echte Jamaica, vies en oud.  Er is niet veel meer te zien dan kleine oude winkeltjes en je wordt om de haverklap aangesproken.  We zijn dit dan ook gauw zat en lopen terug naar het schip. We gaan lekker lunchen bij de Italiaan op deck 5, hier kun je een verse salade samen laten stellen en ook laten we een gegrilde panninni  maken.  Als dessert een heerlijke tiramisu.  De rest van de middag brengen we door op een bedje in de zon. Rond  6 uur treffen we onze vrienden in de bar. We drinken wat en eten  wat snacks. Zij hebben vanaf hun balkon Prins  Harry van Engeland gezien, hij reed de cruiseterminal op met een paar auto’s en stapte zelfs uit. Hij is een reis langs de Britse eilanden in het Caraibische gebied aan het maken in verband met de komende 80e verjaardag van de Britse vorstin.  We volgen dagelijks het verslag van zijn bezoek via CNN.
 Hierna gaan we naar het theater, hier is de show Motown Live “a tribute to Motown and R&B music”door de groep Spectrum.  Een groep van 4 donkere mannen, met geweldige stemmen. Het is een spetterend optreden, heel goed !
Hierna richting het diner. Onze serveerster is benieuwd wat we vandaag gedaan hebben, want zij komt van Jamaica. Het is natuurlijk “not done” om te zeggen dat we Jamaica niet leuk vinden, dus  gooien we het maar op het slechte weer, en dat we niet verder dan winkelen gekomen zijn. Ik kies als voorgerecht een salade met garnalen en krab, al hoofdgerecht kies ik voor het vegearische gerecht op de kaart een asperge brie taartje, echt heerlijk . Arjan houdt het vanavond bij slow roasted shoulder beef en als toetje ijs, smaak  butter almond.
Na het eten gaan we naar het casino waar we een beetje rondkijken naar mensen aan de speeltafels en gokkasten. Leuk om te zien, maar het spelen gaat aan ons voorbij, zonde van je geld …Na een paar uurtjes gaan  we naar de hut, waar we nog wat tv kijken en daarna gaan slapen.

het personeel brengt ons al in Jamaicaanse sfeer

deck 14, daar vinden we de Diamond lounge

de kraampjes op de cruiseterminal zijn nog leeg, het wachten is op de zon ...

De supermarkt van Falmouth

de overdekte markt, waar vooral houtssnijwerk verkocht en gemaakt wordt 


Erg mooi houtsnijwerk


op iedere hoek van de straat staat een kraampje met kokosnoten

Borden met het verhaal van de historie van Jamaica

salade met krab en garnalen

heerlijke malse beef

vegetarisch brie en asperge taartje

6 opmerkingen:

  1. Hhmmm dat eten ziet er iedere keer weer super uit. Jullie worden goed verwend en dat hoort ook zo, toch?
    Have Fun!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt zo mooi 'Jamaica' wat jammer dat ze hier niet in investeren, het toerisme, zeker de cruise passagaiers, zou een mooie bron van inkomsten zijn. Oh dat eten, ik zeg niets meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat fijn dat we weer wat van jullie verhalen vernemen. Het was best een tijdje stil :) Genieten lijkt me dat zo'n cruise schip.
    Zit het vol oudere mensen of is het ook wat voor jonger publiek?

    Geniet ervan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat Jamaica zo vies en oud is, je zou toch verwachten dat er wat geld in gepompt wordt vanwege al dat toerisme!
    Wat ziet het eten er weer heerlijk uit...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eindelijk even bijgegeten...sorry ik bedoel bijgelezen over deze heerlijke reis. Da's andere koek dan de Sweet Tomatoes en CiCi's! Wat een verwennerij aan boord, heel verleidelijk allemaal en smakelijk vastgelegd op de foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow, dat ziet er allemaal weer geweldig uit zeg. Wel jammer dat Jamaica een beetje tegen valt. Maar het vertiet op het schip maakt natuurlijk een hoop goed.
    Geniet van het mooie weer, doen wij hier ook vandaag.
    Groetjes Gerard en José

    BeantwoordenVerwijderen