vrijdag 24 februari 2012

Zaterdag 18 februari 2012 - vertrek naar Frt Lauderdale

Rond kwart over 9 laden we de koffers in en gaan op weg naar Frt Lauderdale. We rijden deze keer niet via de tol, maar via de interstate 95 naar het zuiden.  Het is een rit van bijna 3 uur.
Nadat we de auto ingeleverd hebben op de luchthaven van Frt Lauderdale, rijden we met de bus van Alamo naar de cruise terminal. Hier is het een drukte van belang,  er liggen vandaag  7 schepen.
We kunnen gelijk inchecken en we krijgen onze seapass uitgereikt. Wij hebben een binnenhut op deck 7 en onze vrienden hebben een hut met balkon op de 8e verdieping. Wei brengen onze handbagage naar de hut, daarna gaan we een hapje eten aan het  buffet op deck 11.
Zo'n eerste dag is altijd een beetje rommelig, na het eten lopen we een beetje het schip over en gaan dan kijken of onze bagage  al voor de hut staat. Ja hoor, de koffer en tas staan er, nou eerst maar even uitpakken. Ook staat er een welkomspakketje op ons te wachten, een  box met koekjes en zoutjes. Rond 4 uur is er een veiligheisd drill, iedereen moet zich melden op het Assembly Station, waar we een uitleg krijgen over de veiligheidsprocedures ingeval van evacuatie. Met de ramp in Italie in ons achterhoofd luisteren we deze keer met wat meer aandacht.
We hebben voor het diner een tafel voor 4, gezellig  aan het raam.  Rond 6 uur gaan we naar de speciale lounge voor de diamond en diamond plus leden waar we onbeperkt iets kunnen drinken, ook staan er altijd kleine snack klaar, warm en koud. De congierge van deze lounge heet Nicola en zij komt van Jamaica, een leuke spontane meid. Ze maakt gezellig een praatje met ons.
Rond half 9 gaan we richting het diner. Zoals gebruikelijk is het eten perfect en ook de bediening van onze ober Charles uit India is perfect. Een heel bescheiden jongen, maar erg aardig. Ook zijn assistent Carlos uit Jamaica doet zijn best, het is een perfect team.
Na het diner lopen we wat rond over het schip, er is altijd zoveel te zien.

Van de volgende dagen geen uitgebreid verslag, maar alleen foto's met bijschrift. De beelden spreken voor zich.

onze seapassen

drukte in de haven

wat een bagage !


ons welkomspakketje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten