woensdag 8 februari 2012

Woensdag 8 februari 2012 - Een "SOAP" avontuur

Vandaag staat er een uitstapje naar Tampa op het programma. Via groupon hebben we ons ingeschreven voor een workshop zeepmaken. Nou lijkt dat natuurlijk wel iets voor vrouwen, maar ja onze mannen gaan gezellig mee deze keer. We zijn dan ook benieuwd wat ons te wachten staat.

We rijden rond half 10 richting Tampa, het is niet druk op de weg, dus we zijn ruim voor de geplande tijd van 11 uur op de plaats van bestemming.

We worden welkom geheten door Dina de eigenaresse van de Soap Factory.
Het is een winkeltje waar allerlei stukken zeep staan uitgestald, we mogen eerst alle zepen ruiken en daar na begint de workshop. We krijgen ieder een stuk witte  reukloze zeep  in een doosje, hierop kunnen we met behulp van uitsteek figuren een patroon aanbrengen, hiervoor staan er bakken met allerlei kleuren zeep waar we onbeperkt van kunnen gebruiken. Hierna geeft een ieder de geur door die hij voor zijn zeep heeft uitgekozen, Dina maakt met behulp van geurextracten en vloeibare doorzichtige zeep een mengsel, wat zij over onze creaties giet.  Hierna moet het zeepje drie kwartier af koelen. We gaan in de tussentijd koffie drinken in de buurt en als we terugkomen zijn de zeepjes netjes ingepakt en mogen we uit de uitgestalde zepen er een uitkiezen, hiervan krijgen we  ook nog een plak netjes ingepakt mee naar huis.
Voor de geinteresseerde lezer, via groupon kostte deze workshop $ 19,00 per 2 personen.
Rechtstreeks reserveren via de winkel kan ook, dat kost $ 12,00 per persoon, zonder een extra plak zeep, deze kost $ 6,95 per persoon extra.  Op zich dus redelijke prijzen en het was echt heel erg leuk om te doen, al met al waren we 2 uurtjes bezig. Zelfs de mannen vonden het geslaagd !
Zie voor meer informatie de website van Dina

Na deze inspannende cusus zijn we toe een een lekkere lunch. We rijden naar een restaurant genaamd Crazy Buffet, ze hebben hier heerlijke sushi's en  een buffet met veel lekkere gerechten.  Arjan en ik waren hier een paar jaar geleden al eens wezen eten, toen was het heerlijk, en nu smaakte het eten nog steeds perfect.
Op de terugweg, die ons via een landelijke route over de 17 naar de 92 brengt,  stoppen we bij een sinaasappelgaarde, waar ook aan particulieren verkocht wordt. Er was ook een soort groentewinkeltje bij, met heerlijke verse aardbeien, tomaten, aardappen en uien.
Het was leuk om al die soorten sinaasappelen te zien. Ik vroeg aan de verkoopster welke sinaasappelen we het beste konden gebruiken om te persen. Zij gebruiken 3 soorten door elkaar, de pineappel orange, de navel orange en de red navel orange. We mochten de verse jus ook proeven, nu het was heerlijk !
We kopen hier een grote zak met deze 3 soorten gemengd, inhoud was 44 sinaasappelen voor $ 10,00.
Nou dit is echt goedkoop, want dit komt op ongeveer 22 ct per stuk, bij de Walmart betaal je al gauw 50 ct per stuk, en verser kan niet !  Hier komen we zeker nog eens terug.

Onderweg gaan we nog wat shoppen bij een winkelcentrum, genaamd Posner Park.
JCPennys en Bestbuy worden bezocht, maar al met al hebben we niets gekocht, maar ook kijken is leuk.
Rond 6 uur zijn we thuis, waar we onder het genot van  een drankje  nog even napraten over deze gezellig dag.






onze creaties, alle 4 heel verschillend ... 












7 opmerkingen:

  1. Wat hebben jullie het heerlijk daar.
    En dat verse fruit......een van de dingen waar ik me enorm op verheug. Het smaakt daar allemaal zoooo veel beter als hier in ons koude kikkerlandje.
    Ik eet zelfs tomaten als ik in Orlando ben....
    Blijf schrijven, dan hebben wij hier een goed begin van de dag! En een goed begin maakt je dag en doet de tijd die ik nog moet wachten sneller voorbij gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooohh, wat zullen jullie nu allemaal lekker ruiken. Leuk hoor die workshop. Lekker Crazy Buffet, vond het ook een lekker restaurant, heel groot ook. Veel plezier nog daar, wij klunen ondertussen naar ons werk.
    Groetjes José

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer mooie verhalen. In geuren en kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jemig Ina, jullie vervelen je niet ;-). Leuk zeg die soap workshop, dat is weer eens wat anders. Jullie eindprodukten zien er erg leuk uit. Groetjes uit een 'je hoort niet anders maar nu definitief geen Elfstedentocht' koud Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke dagen weer. En een adresje voor goedkope en extreem verse aardbeien en sinaasappels !! Daar moeten we not even contact over hebben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat zien de stukken zeep er leuk uit, en wat een spotgoedkope sinaasappels...dat wordt persen geblazen...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuk idee zo'n workshop en ik moet zeggen dat het jullie goed gelukt is. Chapeau!!
    Het is hier nog steeds enorm koud dus geniet van het lekkere weer.
    Have Fun!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen