woensdag 8 februari 2012

Maandag 6 februari 2012 - Vlieg er eens uit .....

Als we rond half 8 opstaan is het alweer heerlijk weer, de zon schijnt en de temperatuur is vannacht niet onder de 15 graden geweest.
Vandaag staat er een spannende gebeurtenis op het programma. Onze vriend heeft via Groupon een uurtje vliegles gekocht en vanmiddag om 2 uur gaat hij de lucht in.
Wij mogen getuige zijn van dit historische moment en we rijden rond kwart over 1 richting Kissimmee Airport. We hadden voor alle zekerheid onze identiteitsbewijzen in onze tas, maar ach, dat was niet nodig, we reden gewoon het terrein op, geen security check komt hier aan te pas !
In een kantoortje krijgt hij eerst een korte uitleg en er moeten natuurlijk de nodige formulieren ingevuld worden. Thuis heeft hij al via internet de vliegles voor kunnen bereiden. Hij krijgt een koptelefoon uitgereikt en samen met de instructeur gaat hij naar zijn Cesna. Wij mogen gewoon meelopen de startbaan op, echt heel erg leuk.
Na alle veiligheidschecks rijden ze de startbaan op en als er toestemming komt, gaan ze de lucht in.  Wij proberen zo goed als gaat hem te volgen, maar hij verdwijnt boven de wolken. Na ongeveer een half uurtje zien we hem landen, gelukkig, weer veilig op de grond .... Hij vond het een gave ervaring en denkt er over na om in de toekomst een cursus te gaan volgen om zijn vliegbrevet te gaan halen. Het is aanmerkelijk goedkoper om deze cursus hier in Florida te volgen , dan in Nederland. De cursus duurt hier ongeveer 21 dagen, wel dagelijks theorie en praktijk van 8 tot 18.00  en kost ongeveer $ 6500,00.  Je moet dus echt wel gemotiveerd aan deze cursus beginnen, want je moet er tijd en geld in investeren.
Na de vliegles zijn we eerst thuis wat gaan drinken, waarna we met zijn 4en opnieuw de auto ingestapt zijn om wat boodschappen te gaan doen bij BJ's. Dit is een soort Makro, waar je een speciale toegangskaart voor moet hebben. We gaan hier hoofdzakelijk heen voor de verse  broodjes en vleeswaren, deze zijn hier erg lekker. Ook vinden we hier gesneden Goudse kaas, voor een redelijke prijs. Volgende keer hoeven we echt geen kaas meer in de koffer mee te nemen.
We sluiten de dag af met een bezoek aan Cici's Pizza. Het was erg stil in het restaurant, maar de pizza's smaakten ons weer prima.

hier moest hij zich melden

wat een klein toestel  ....

gelukkig, een dubbele bediening !

Weer veilig aan de grond

1 opmerking:

  1. Wat een super ervaring zal dat geweest zijn, maar toch ook wel weer fijn als je veilig op de grond staat!

    BeantwoordenVerwijderen