vrijdag 30 september 2011

Donderdag, 29 september 2011 - Kosten van levensonderhoud in USA

Na het ontbijt komt  Della, de eigenaar van ons management Florida5Star bij ons langs. Zij is net terug uit Engeland, waar zij haar familie bezocht heeft. Nadat we de zakelijke dingen geregeld hebben, komt het gesprek op de kosten van levensonderhoud in de USA. Volgens Della zijn de kosten van de dagelijkse boodschappen de laatste jaren enorm gestegen. Nu was ons ook al opgevallen dat b.v. brood, aardappelen en fruit veel duurder zijn dan in Nederland. Zo is een bolletje bruin brood bij de Publix rond de $ 4,50 per stuk. Nu merken wij daar niets van, want Arjan bakt al jaren ons eigen brood. We hebben de laatste keer bij de aanschaf van alle ingredienten uitgerekend wat ons brood nu kost, het kwam op ruim $ 1,00 per stuk. We bakken niet zelf om de kosten van levensonderhoud te drukken, maar omdat wij het brood hier in de USA niet lekker vinden. Maar nu blijkt de prijs een leuke bijkomstighheid.  Ook vertelde Della, dat de overheidsdiensten in deze county  (Oceola) stevig aan het bezuinigen zijn, haar man is bij de brandweer en zij moeten nu een groot gedeelte van hun ziektekosten zelf betalen, dit kon zelfs oiplopen tot $ 6.000,00 per jaar en ook de pensioenberekeningen worden nu over het gemiddelde loon berekend en niet meer over het loon wat de laatste 5 jaar verdiend is. Dus ook hier  is de crisis nog niet voorbij.
Na een uurtje vertrekt Della en gaan wij een beetje aan het rommelen. Het is eigenlijk te warm om iets te doen, we liggen dan ook al vroeg op de bedjes en in het zwembad.
Vandaag een makkelijke maaltijd, macaroni uit de diepvries (restje van afgelopen keer), met cowlsla.
's Avonds kijken we wat tv en probeert Arjan zijn Ipad uit, ja,, ja, het blijft een leuk speeltje.

een heerlijke bruin broodje, wij nemen alleen broodverbeteraar mee vanuit Nederland, want dat hebben we nog niet kunnen vinden hier in deUSA.



  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten