maandag 28 november 2011

Donderdag 24 november 2011 - Happy Thanksgiving !

Vandaag een rust(ige) dag, een feestdag voor de Amerikanen. Thanksgiving.  Voor ons is het een gewone donderdag, maar we proberen toch mee te doen met de tradities van de USA en de kalkoen gaat dan ook rond 1 uur de oven in. Ja, zo'n 10 kg zware jongen (of meisje ?) heeft toch wel zo'n 4-4,5 uur werk om gaar te worden.
De zondagskrant ligt op de oprit, hierin zitten heel, maar dan ook heel veel folders, om je toch maar naar de winkels te krijgen op de dag na Thanksgiving, de Black Friday, dan starten offiicieel de Christmas sales.
Ook hier doen wij al jaren aan mee, of we gaan donderdagnacht na twaalf uur op pad, of op vrijdagochtend voor 5 uur. Dit is echt wel nodig als je je slag wilt slaan en niet in de files terecht wil komen.
Rond half 6 halen we de kalkoen uit de oven, volgens  Arjan is hij zo gaar als boter. We maken het diner compleet met cranberry compote, cowlsla en aardappelpuree. Met een wijntje en een biertje erbij smaakt het  iedereen prima. We gaan niet te laat naar bed, want de wekker voor  Black Friday staat op half 5.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten