dinsdag 15 november 2011

Zaterdag 12 november 2011 - nog eeen dag op zee

Dress Code: Casual Attire

We staan rond half 9 op, na een ontbijtje  in de Windjammer gaat Arjan sporten en ik loop een rondje over het schip. Er staat vandaag een flinke wind, zelfs een beetje koud. Rond half 1 is er in het straatje op deck 5 het FreedFEST. Er staan diverse kraampjes waar je iets te  eten kunt krijgen. Het is hoofdzakelijk zoetigheid, nou dat slaan we over. We gaan rond 1 uur naar de eetzaal waar we een lunch van de kaart bestellen. We kiezen voor het salade buffet, waar de kok een heerlijke verse salade naar keuze voor ons maakt. We toppen de salade af met heerlijke grote garnalen. Hierna serveert de ober de door ons uitgekozen gevulde wrap, met kip en diverse groente. We nemen als dessert een ijsje met een chocoladetaartje. Nou dit was een heerlijke lunch. Hierna gaan we toch het dek op om een plaatsje uit de wind in de zon te zoeken. We komen terecht op deck 13, waar we op het achterdek een mooie plek vinden. Hier blijven we een paar uutjes liggen, even uitbuiken ....
Rond 4 uur gaan we naar de hut, Arjan kijkt wat tv terwijl ik alvast een koffer in ga pakken.
Deze koffer moet vanavond tussen 19.00 en 11.00 uur op de gang gezet worden.
Rond  7 uur gaan we naar de congierce lounge, het is druk vanavond. We geven Raoul en zijn obers een envelop met geld en bedanken hem voor zijn gastvrijheid.
Vanavond het laatste diner. steward.  Het diner is weer perfect, maar ja aan alles komt een einde. We worden nog toegezongen door alle obers en hun assistenten.  Hierna krijgen de ober en de assistent ober   van ons de envelop met de fooi-voucher er in, want ja door gaat het bij deze mensen toch om. We hebben onze ober ook op het enquette formulier met name vermeld, dat bezorgt hem een goede beoordeling. Deze mensen moeten echt hard werken, 7 dagen per week. We hebben de indruk dat ze soms geen daglicht zien, dit is zeker van toepassing voor de hut stewart.
Na een hartelijk afscheid van onze ober, lopen we nog een laatste rondje door het casino en gaan daarna naar onze hut. We spreken af om morgenochtend kwart voor 8 te gaan ontbijten met z'n allen.

een uitgesneden watermeloen


een ijssculptuur

een prachtitige wanddecoratie, geblazen glas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten