dinsdag 15 november 2011

Vrijdag 11 november 2011 – een dag op zee


Dress code: Formal
We staan rond half 9 op. We hebben een uitnodiging ontvangen voor een speciaal ontbijt voor Diamond en Diamond plus members  in de eetzaal op deck 5. We hebben dit al eerder meegemaak en het is altijd leuk om andere mensen te ontmoeten.  We zitten aan  tafel  met een echtpaar uit Oviedo, Florida, een echtpaar uit Seattle en nog een echtpaar uit San Sebastian, Florida. Allemaal wel wat  ouder als ons. Leuk was, dat van  de man uit Seattle zijn opa uit Holland kwam, zijn naam was Kroeze. Ook zat er nog een officier bij ons aan tafel, hij was de manager, verantwoordelijk voor het wel en wee in de eetzaal.  Hij was heel  belangstellend waar we vandaan kwamen. Het ontbijt was heerlijk, we begonnen met een mango triffle,  hierna konden we zelf een keus maken van een kaart, ik nam de Egg Florentine, twee gepocheerde eieren, met spinazie en gerookte zalm en Hollandaise saus, Arjan nam de Omelet  met ham.  Alles was heerlijk. Na een uurtje was het ontbijt ten einde en zijn we naar de hut gegaan om ons om te kleden.  Arjan gaat eerst een uurtje sporten en ik zoek een plaatsje op deck 12 in de zon.  Rond een uur of 11 doet de kaptein een oproep, het is vandaag Veteranendag en hij wil  graag een minuutje stilte "to honor the veterans"  en natuurlijk voldoet de Amerikaan hieraan. Er staat een lekker windje vandaag en de zon schijnt volop, erg verradelijk wat het verbranden betreft. Wij smeren dan ook nog steeds volop met factor 30. Rond half 3 hebben we genoeg zon gehad en gaan een hapje eten. Hierna nog een kop koffie op deck 14 in de lounge en daarna gaan we naar de hut, een beetje tv kijken en het weblog bijwerken.
Rond half 7 gaan we naar het theater, er is een mooie show met de Royal Caribbean Singers & Dancers, genaamd "Once Upon A Time".
Na de show is het weer diner time. Vandaag staat de kreeft op het menu, maar wij vinden de slow roasted prime rib ook altijd lekker, dus bestellen we dit gewoon als extra hoofdgerecht om te delen.  Na het eten lopen we een rondje over het schip, vanavond zijn er diverse officieren die in het casino achter de speeltafel als croupier staan. We zien ook kaptein tor Isak Olsen aan het werk.  Rond 12 uur  gaan we naar onze hut, waar we verwerkomd worden door een brutale aap ! 

de congierce lounge op deck 14

een heerlijke cappuccino


Lobster tail en garlic shrimps



de kaptein aan de speeltafel

handdoekvouw kunstwerk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten