maandag 28 november 2011

Vrijdag 25 november 2011 - Black Friday

De wekker loopt even voor half 5 af, oei, dat is toch wel vroeg ...... maar we staan op, want als we de laptop willen scoren dan moeten we toch wel rond 5 uur voor de Office Max staan. We drinken een kop koffie en eten een boterhammetje en gaan dan op pad. Er zijn al behoorlijk veel auto´s op de weg. Als we bij Office Max aankomen, zien we dat het nog wel mee valt, er staan een paar auto´s geparkeerd waarin wachtende mensen zitten. Na een poosje stappen er een paar uit en gaan netjes voor de winkel in de rij staan. Wij sluiten maar aan, voordat de rij nog langer wordt. We zijn nu 3e in de wachtrij, met nog 3 kwartier tot 6 uur te gaan. Gelukkig is het niet koud, dit hebben we weleens anders meegemaakt.
Om 6 uur gaat de winkel open, nadat de manager de wachtenden heeft toegesproken. Voor de computers geven ze een ticket uit, waarmee je binnen je computer op kunt halen. Er moet nog even gezocht worden naar de ticket voor onze laptop, maar uiteindelijk kunnen we naar binnen, waar weer een rij gevormd wordt door wachtende mensen. De manager gaat op zoek naar onze laptop, na veel heen en weer geloop heeft hij hem toch gevonden. We rekenen af en kwart over 6 staan we buiten. Zo, dit is in ieder geval gelukt. We rijden nu naar Lake Buenaviste, de Tommy winkel. Uit ervaring weten we dat het in deze vestiging nooit druk is, zelfs niet op Black Friday. Ook deze keer kunnen we gewoon rustig rondkijken en ons bestellijstje afwerken. Na een half uurtje rekenen we af, heel prettig met op alle artikelen 40% korting. We rijden op ons gemak naar huis,waar we  rond 8 uur weer aan  de koffie zitten. Ons  bezoek staat net op het punt  om te vertrekken voor hun shoppingronde. We zijn benieuwd hoe laat ze boven water komen !
Arjan gaat gelijk aan de slag met zijn nieuwe laptop, er moet vanalles geinstalleerd worden, hier gaat altijd veel tijd in zitten.  In de loop van de ochtend lopen we bij onze vrienden aan op nummer 100. Ook zij hebben geshopt, maar hebben dit hoofdzakelijk de afgelopen nacht gedaan en lagen rond 2 uur op bed.
In de folder van Belk staan mooie handdoeken, voor een mooie prijs, deze willen onze vrienden nog wel zien te kopen, maar de Belk winkel in de Loop is weg, en de dichtsbijzijnde winkel zit in Winterhaven. We besluiten met z´n 4 er een tochtje aan te wagen. Onderweg lunchen we in Celebration bij Columbia, een mooi en goed restaurant. De salade 1905 is een echte aanrader, maar ook de lunchgerechten smaken prima. Ik heb een Cuban combo, een paar soorten vlees met rijst en bonen, Arjan een kipgerecht en onze vrienden een gerecht met rundvlees. De porties zijn zo groot, dat we geen dessert nemen, dit kan er echt niet bij.
Hierna rijden we door richting Lakeland. Maar hoe we ook zoeken, geen Belk store te vinden. Dan maar even vragen aan een shopper ...... nee in Winterhaven is geen Belk, maar in Winterhaven, een plaatsje verderop, zijn er wel  2. We zijn nu toch onderweg, dus rijden we maar door. En ja hoor, de aanhouder wint. Nu maar hopen dat de handdoeken nog in voorraad zijn. Gelukkig ze zijn er nog, we laden onze kar vol en gaan afrekenen. En ja, daar begint de ellende, in de kassa staat een verkeerde prijs. Onze cassiere is een nieuweling en er moet wel een andere cassiere  bij komen om het teveel betaalde bedrag terug te betalen. Maar wij blijven rustig want het helpt toch niet als ga je op je kop staan ! Na veel rekenwerk blijkt dat we toch nog ongeveer 4 dollar te weinig hebben teruggekregen. Arjan vindt het eigenlijk wel goed, maar onze vriend gaat hier niet mee akkoord en gaat op zoek naar de manager. Het wordt nu helemaal onoverzichtelijk, wat er nu betaald is en inmiddels gerestitueerd. Uiteindelijk krijgen we nog ca. 6 dollar terugbetaald, dit is wel iets te veel, maar dit is volgens de cassiere voor het ongemak. Ach ja hoofdrekenen zal hier wel geen vak op school zijn.  Ondertussen had ik nog een leuk vestje met ingebouwd topje gevonden, met 50% korting, ook deze afrekening ging niet goed, volgens de kassa kreeg ik maar 40% korting. Ook hier weer moeilijk, moeilijk, maar het werd na een blik op het kaartje boven het rek waar dit hebbedingetje uit kwam, gecorrigeerd. Hierna zijn we naar huis gereden, wat ons bijna een uur kostte. Achteraf vroegen we ons af of het nou wel zo goedkoop was om de handdoeken in Lakeland te halen ....
Toen we thuiskwamen was ons bezoek een laatste shoppingronde maken en ze zouden onderweg gelijk eten. Rond 7 uur kwamen ze thuis, met hun laatste aankopen. De koffers kunnen gepakt worden.
`s avonds drinken we nog gezellig een borreltje en gaan op tijd naar bed, het was een lange, vermoeiende dag.


 

2 opmerkingen:

  1. Nou jullie zijn goed geslaagd, behoorlijk inspannend maar dan heb je wat je wilt. Wat jammer dat Belk weg is, daar winkelden we graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie Zwarte Vrijdag is prima verlopen, zo te zien.

    BeantwoordenVerwijderen