zaterdag 8 oktober 2011

Zaterdag, 8 oktober 2011 - een tochtje op de St. John's river

8.00 uur, het ontbijt staat al klaar.
We worden gefeliciteerd door Nel, het is vandaag onze trouwdag ( 35 jr) en krijgen van haar een mooie felicitatiekaart en een theater bon voor in Nederland.  We hebben begin augustus via Groupon een rivercruise met lunch op de St.John's river vanuit Sanford besproken bij Rivership Romance.  Het is een uurtje rijden, we gaan rond negen uur weg, nog even via Coral Cay rijden, Nel heeft het townhouse nog niet van binnen gezien.
De werkster is bezig en we kunnen nar binnen, maar alle bedden zijn afgehaald, we komen wel terug als het toonbaar is. Hierna richting Sanford, via de I4. We worden rond 10.30 uur verwacht en om 11.00 varen we uit. We hebben jammer genoeg geen mooi weer, het stortregent al uren !
Maar op de folder staat, dat ze onder alle omstandigheden uitvaren....
We worden hartelijk ontvangen aan boord door Steve, de cruisedirector. We krijgen mooie plaatsen aan het raam. Koffie, thee en ijswater zijn gratis, andere drankjes moet je betalen. Na de koffie/thee is het tijd voor wat anders, Nel en Arjan kiezen voor een frozen strawberry en ik neem een pinacolada, alle drie zonder alcohol. Na alle  huishoudelijke mededeling door Steve kunnen we een hapje vooraf nemen, worteltjes, brocolli, sellery met een heerlijke saus en diverse soorten kaas met crackers. We hebben voor het hoofdgerecht een formuliertje ingevuld, we konden kiezen uit, vis (tilapia), varkensvlees, kip, pasta  of rundvlees. We kiezen alle drie voor de beef. Voordat het hoofdgerecht komt krijgen we een gemengde salade. Het smaakt prima, alles  is vers en goed van smaak.
Er loopt een fotograaf rond, die van alle gasten foto's maakt, die van Arjan en mij zijn niet zo gelukt, maar de foto van Nel is leuk en ook de foto waar we met z'n drieen op staan is goed gelukt. Nel koopt deze twee voor de schappelijke prijs van $ 8,00 per stuk.
Op het bovendek kun je uiteraard leuk buiten zitten, maar ja, met dit weer blijft iedereen binnen.  De cruisedirector geeft nog een toelichting waar we varen en over de dieren die in dit meer leven, dit zijn vooral de alligators en mannetees. Maar we hebben geen van beiden gezien.
Lake Monroe heeft een oppervlakte van 5 x 3 miles en is slechts 4 feet diep, het is zoet water.
Hierna wordt het hoofdgerecht geserveerd, heerlijke beef, gesneden in dunne plakjes, met aardappelpuree en gekookte brocolli. Het eten is perfect. Warm en goed gekruid.  Als dessert wordt er een stukje cheese cake geserveerd. Dit maakt de maaltijd helemaal compleet !
Rond 2 uur zijn we terug aan de pier. Na een dankwoord van Steve worden we door het voltallige personeel bij de deur gedag gezegd.  Dit was een leuk uitstapje, echt een aanrader.We steken de paraplu's weer op, want het stortregent nog steeds.
We rijden op het gemak terug, het is druk op de I4 en we hebben onderweg nog files, veroorzaakt door het slechte weer. Onderweg maken we een stop bij Tommy op Lake Buenavista. Nou we vinden hier nog niet echt de koopjes, wij zijn natuurlijk wel verwend met de Thanksgiving sales in november.
Nel wacht ook nog even, ze heeft een kortings bon voor volgende week en dan komt  haar vriendin Anita, dus wordt er toch volop geshopt !
Arjan vindt nog een overhemd bij Tommy, lichtblauw met korte mouw, voor $ 19,99 . Die mag met ons mee, voor deze prijs !
Hierna is het genoeg en rijden we naar huis, waar we rond 5 uur aan de koffie zitten.
En .. het regent nog steeds, er is zelfs een flood warning afgegeven, dus misschien moeten we vannacht er nog uit om de zandzakken te vullen.
We nemen straks nog een ijsje, eten hoeven we niets meer.   










3 opmerkingen:

  1. Van Harte en nog vele jaren in gezondheid en dat we het nog vele jaren mogen meemaken.
    Was een gezellige dag ondanks de regen.

    Mocht je hulp nodig hebben voor de zandzakken bel ons gerust.
    Gerrit & Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een feestdag! En op gepaste en romatische wijze doorgebracht, van harte proficiat en nog vele gezonde en gelukkige jaren gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met jullie 35 jarig huwelijk.
    En nog heel veel gezonde jaren.

    BeantwoordenVerwijderen